13 Ιουνίου 2021

Νίκος Δένδιας: Στρατηγική η σχέση μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Αμπου-Ντάμπι

«Η σχέση μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία στρατηγική σχέση», τονίζει σε μήνυμά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η σχέση μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία στρατηγική σχέση. Μία σχέση μακράς πνοής, που σημαίνει πολλά και για τις δύο χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Νίκος Δένιδας «είχα τη χαρά να συναντήσω εδώ, στο Άμπου-Ντάμπι, κατά την τέταρτη κατά σειρά επίσκεψή μου, και μετά και από επίσκεψη του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον φίλο μας Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε καταρχήν για τις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε όλους τους τομείς – στην άμυνα, την ενέργεια, την οικονομία, τον τουρισμό. Αλλά επίσης και να κάνουμε μία γενική κοινή κατόπτευση των θεμάτων της ευρύτερης περιοχής μας – της Τουρκίας, της Λιβύης, της Μέσης Ανατολής – και να τον ενημερώσω και για την προσεχή επίσκεψη στην Αθήνα του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, κάτι το οποίο και για εμάς και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ιδιαίτερη σημασία».Πολιτική