Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών αύριο στην Αθήνα

Oι συνομιλίες θα καλύψουν και τις ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς

Τον Ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χούκστρα θα υποδεχθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η επίσκεψη του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ έπεται της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολλανδία, το 2019, και της επίσκεψης του Ολλανδού ομολόγου του, Μαρκ Ρούτε στην Ελλάδα, το 2021.

Oι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Κυπριακό, στη Μέση Ανατολή, καθώς και στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, σημειώνεται πως οι συνομιλίες θα καλύψουν και τις ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να πραγματοποιηθούν περί ώρα 12:05.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική