Πολιτική

Νίκος Παππάς: Χωρίς εξηγήσεις στη Βουλή για τις καταγγελίες περί χρημάτων

Πίσω από την μήνυση που κατέθεσε κατά της γραμματέως του Χρήστο Καλογρίτσα οχυρώθηκε ο Νίκος Παππάς αποφεύγοντας να δώσει εξηγήσεις στην Βουλή για τις καταγγελίες περί χρημάτων που έφευγαν από το γραφείο του γνωστού εργολάβου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας αναφέρθηκε στις εργασίες του Ειδικού Δικαστηρίου λέγοντας «παλιά τέχνη κόσκινο για την ΝΔ με συκοφαντίες κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Στήσατε τα Ειδικά Δικαστήρια για να δώσετε ένα πολιτικό παράδειγμα ότι οι έχοντες και κατέχοντες κακώς πλήρωσαν τους φόρους τους. Ότι κακώς ελέγχθηκαν και πλήρωσαν τους φόρους τους». Ειδικά για τα όσα ακούγονται στο Ειδικό Δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση που τον αφορά είπε «έχουν περάσει μάρτυρες και είπαν ότι ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι για τον Παππά. Μόνο μια κυρία το έκανε για την οποία έχω καταθέσει μήνυση. Από εσάς έχει καταθέσει κανείς μήνυση κατά των παρακολουθητών του; Οι παρακολουθήσεις σας κρατούν μαζί; Δεν βρέθηκε ένας να παραιτηθεί;».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε «έστειλαν ένα ραβασάκι στο δικαστήριο. Ένα ημερολόγιο που έχει μεταξύ άλλων δυο ραντεβού του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Θεοδωρικάκο. Ο κ. Θεοδωριάκος είχε τότε διπλή ιδιότητα. Ηταν συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα και σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη. Αρα έχουμε ευθεία πολιτική και επιχειρηματική εμπλοκή του κ. Μητσοτάκη δια του Θεοδωρικάκου».