Διεθνή

Νότια Αφρική: Στις 13 Οκτωβρίου ανακοίνωνεται η ποινή του Πιστόριους

392BDE518657DAEE81EAA4D8E764FFC8.jpgΟ 27χρονος αντιμετωπίζει ανώτατη ποινή κάθειρξης 15 ετών, αλλά και το ενδεχόμενο να μη φυλακιστεί καθόλου.

Ελεύθερος με εγγύηση θα παραμείνει ο Όσκαρ Πιστόριους, μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του, όπως αποφάσισε το δικαστήριο. Η ποινή θα ανακοινωθεί στις 13 Οκτωβρίου, με τον 27χρονο να αντιμετωπίζει ανώτατη ποινή κάθειρξης 15 ετών, αλλά και το ενδεχόμενο να μη φυλακιστεί καθόλου. 

Κατά την ανάγνωση της ετυμηγορία της, η δικαστής, αν και περιέγραψε τον παραολυμπιονίκη ως έναν “πολύ κακό” και γεμάτο “υπεκφυγές” μάρτυρα, πρόσθεσε ωστόσο ότι το αστέρι του στίβου δεν είναι κατ’ ανάγκην ένοχος στην υπόθεση, και έκανε λόγο για περιστασιακά στοιχεία ενοχής εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής. 

Η δικαστής απάλλαξε τον Πιστόριους αναφέροντας ότι πυροβόλησε τη σύντροφό του Ρίβε Στέενκαμπ ο πιστεύοντας εσφαλμένα ότι ένας εισβολέας κρυβόταν στο μπάνιο του πολυτελούς σπιτιού του στην Πρετόρια.

Ενόσω η δικαστής διάβαζε την ετυμηγορία της, ο Πιστόριους, ο οποίος αντιμετώπιζε τουλάχιστον 25 χρόνια πίσω από τα κάγκελα με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, ξέσπασε σε κλάματα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή