Διεθνή

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμαστική εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς

BF01BDEDDF1489660F2D5791B4D07851.jpgΗ εκτόξευση των πυραύλων έγινε από μια τοποθεσία στην πόλη Γουονσάν. Οι πύραυλοι εκτιμάται ότι έπεσαν σε απόσταση 210 χιλιομέτρων, στην Ανατολική Θάλασσα.

Στη δοκιμή τριών πυραύλων που κατέπεσαν στη θάλασσα προχώρησε πρόσφατα η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας.

Η εκτόξευση των πυραύλων έγινε από μια τοποθεσία στην πόλη Γουονσάν. Οι πύραυλοι εκτιμάται ότι έπεσαν σε απόσταση 210 χιλιομέτρων, στην Ανατολική Θάλασσα.

“Ο στρατός παραμένει σε επαγρύπνηση και παρατηρεί τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας για την περίπτωση που υπάρξει και άλλη εκτόξευση” ανέφερε ένας αξιωματικός που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η Σεούλ εκτιμά ότι επρόκειτο για ένα νέο τύπο τακτικού πυραύλου. “Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν στις 14 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου ήταν τακτικοί πύραυλοι νέας τεχνολογίας”, τόνισε.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέγουν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας είναι η 19η φορά φέτος που η Βόρεια Κορέα προχωρά σε δοκιμές πυραύλων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή