Πολιτική

Novartis: Στο αρχείο η μήνυση Αγγελή κατά Σοφουλάκη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, είχε καταλήξει σε μια σειρά από συμπεράσματα καταλογίζοντας στον κ. Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος

Με διάταξη της εισαγγελέως πρωτοδικών Χάιδδως Ζουγρή, η οποία εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών, τίθεται στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, κατά του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη.

Αφορμή για την αναφορά του κ. Αγγελή στάθηκε το πόρισμα Σοφουλάκη μετά τη διερεύνηση των δικονομικών ερευνών στην υπόθεση της Novartis.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, είχε καταλήξει σε μια σειρά από συμπεράσματα καταλογίζοντας στον κ. Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος.

Στο πόρισμα αναφερόταν ότι ο κ. Αγγελής εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων εθνικών εκλογών προς ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.

Ο κ. Αγγελής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον συνάδελφο του ότι με δόλο, συρραφές και αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας επιχείρησε να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς ∆ιαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας. 

Τελικά, η εισαγγελέας ερεύνησε τις καταγγελίες του κ. Αγγελή εναντίον του κ. Σοφουλάκη και κατέληξε ότι ο δεύτερος δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη, από όσες του καταλογίζει ο συνάδελφος του και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική