Πολιτική

Ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Νίκος Παππάς

Υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τάχθηκε ο Νίκος Παππάς, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Όπως είπε, «θα πρότεινα να γίνει μία «τηλεοπτική συνάντηση» (σ.σ.: μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) πριν από το τέλος Ιουλίου και μία πριν από το τέλος Αυγούστου.

Καταθέτω την πρόταση, διότι θα είναι περιορισμένος ο χρόνος». «Ο κόσμος θα πάει διακοπές και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να γίνουν τυπικές διαδικασίες, να μπορεί να μαζευτεί εύκολα ο κόσμος και να συζητήσει, να αντιπαραβάλουμε τις θέσεις μας σε ένα πλαίσιο τυπικών κομματικών λειτουργιών», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Παππάς ανέφερε πως «περάσαμε όλοι μας, ως συλλογική ηγεσία, ένα «τεστ» μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία ήταν ένα αρνητικό, πραγματικά αρνητικό γεγονός. Δεν ήταν ένα «θετικό σοκ», διότι άκουσα και κάτι τέτοιο, με το οποίο διαφωνώ βαθιά».


Συνέντευξη Νίκου Παππά στην εκπομπή

Ως προς το πολιτικό στίγμα του κόμματος, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «η διακήρυξή μας είναι πάρα πολύ σαφής. Δεν είναι καθόλου θολή, γιατί άκουσα ότι «θόλωσε». Είναι σαφής και λέει ότι θέλουμε να εκφράσουμε όλο τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Και αυτό όχι με όρους απεύθυνσης. Πολίτες του προοδευτικού κέντρου που είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως από το 2012, δεν είναι «πελάτες» του κόμματος που έρχονται και δίνουν την ψήφο τους. Είναι οργανικό στοιχείο της ταυτότητάς μας. Είναι άνθρωποι οι οποίοι στρατεύτηκαν με όλες τους τις αποσκευές και τις περγαμηνές των αγώνων για τη Δημοκρατία».

Παράλληλα, απάντησε εμμέσως στην κριτική που διατύπωσε η τάση «Ομπρέλα» κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας πως «βλέπω, βεβαίως, απόψεις που διατυπώνονται ότι η διεύρυνση ήταν ένας «ασπόνδυλος πολυσυλλεκτισμός». Είναι καταστροφική αυτή η άποψη. Είναι μια άποψη που μας πάει πίσω, που πάει πίσω από το πολιτικό μας συμβόλαιο. Αυτές οι απόψεις δεν μπορούν να επικρατήσουν και να πλειοψηφήσουν. Αυτό πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι όλοι να το διαφυλάξουμε».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική