Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν μπορώ να διανοηθώ τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα»

H εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μία μεγάλη στιγμή που φέρνει συγκίνηση  για την οικογένειά τους, την παράταξη της ΝΔ και όλη την Ελλάδα, είπε μιλώντας στο Mega η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Όπως δήλωσε η ίδια, η νέα κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος, καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει.

«Είναι μία κυβέρνηση που έχει συναίσθηση του μεγέθους των προσδοκιών και της δουλειάς που πρέπει να κάνει. Δεν θα περάσει ένα ήρεμο καλοκαίρι αυτή η κυβέρνηση. Θα στρωθεί με το «καλημέρα σας» και θα αντιμετωπίσει τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Το αποτέλεσμα θα την κρίνει», είπε και συνέχισε:

«Δεν έχει περίοδο ανοχής αυτή η κυβέρνηση, αυτό συμβαίνει πάντα στις δεύτερες κυβερνήσεις. Είναι μία κυβέρνηση μεγάλων στόχων, οι οποίοι είναι πολύ υψηλοί, διότι ο κόσμος τώρα περιμένει αποτελέσματα».

Τα θέματα της επόμενης ημέρας για την κυβέρνηση, τα οποία και αποτελούν προτεραιότητές της, είναι η οικονομία και το νέο ΕΣΥ, ενώ παράλληλα «τρέχουν» τα ζητήματα της Παιδείας, της στέγασης, της ακρίβειας και τα ελληνοτουρκικά.

Το ζήτημα της Ροδόπης θα θίξει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Ιδιαίτερα, για τα ελληνοτουρκικά τόνισε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει την ανάγκη προσέγγισης της Ευρώπης και των ΗΠΑ, με την Ελλάδα να αποτελεί τη διόδο για αυτό το εγχείρημα.

«Περνάμε μία περίοδο τετράμηνης νηνεμίας στα ελληνοτουρκικά. Δεν έχουμε παραβιάσεις και υπερπτήσεις μετά από τη διπλωματία των σεισμών. Υπάρχει μία εκπεφρασμένη βούληση να ξανακαθίσουμε στο τραπέζι», δήλωσε.

«Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι το 25% του τουρκικού κοινοβουλίου είναι δεδηλωμένοι εθνικιστές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν θα αλλάξει. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα;»

«Αλίμονο εάν μία κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε το εθνικά επιβεβλημένο, γιατί είχε κάποιος ενόματι «Σπαρτιάτες» στη Βουλή. Η εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις βεβαίως. Ότι θεωρώ αυτονόητο ότι θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, εννοείται και βεβαίως του συνόλου της Βουλής. Όλα αυτά τα θεωρώ αυτονόητα και επιβεβλημένα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει πλέον την ωριμότητα να αντιληφθεί ότι το κόστος μίας μακρόχρονης έντασης με την Τουρκία είναι πάρα πολύ μεγάλο, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως την θλίβει το γεγονός ότι σε πολλές ψηφοφορίες δεν ψήφισε τη γραμμή που είχε συμφέρον για τη χώρα.

Ανάμεσα στα θέματα που πρόκειται να θίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν είναι εκείνο της Ροδόπης και της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα δεν δέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cto1zdo65yhl)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική