Ελλάδα

«Ντου» της ΕΛ.ΑΣ. σε γνωστά μπουζούκια της παραλιακής -Δεν είχαν κόψει αποδείξεις, ζητούσαν λεφτά για πάρκινγκ που δεν είχε άδεια

mpouzoukia-660.png

Χειροπέδες σε δυο άτομα, τον 57χρονο προσωρινά υπεύθυνο γνωστών μπουζουκιών της παραλιακής και τον 39χρονο υπεύθυνο του χώρου στάθμευσης της επιχείρησης, πέρασε σήμερα τα ξημερώματα η οικονομική αστυνομία καθώς διαπίστωσε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις συνολικού ύψους 1.330 ευρώ, ότι ο χώρος στάθμευσης λειτουργούσε χωρίς άδεια. Παράλληλα, διαπιστώθηκε και παράβαση της εργατικής ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. , το κλιμάκιο των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησε τον έλεγχο, διαπίστωσε τη μη έκδοση, σε  133  περιπτώσεις, των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 1 .330 ευρώ.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ο χώρος στάθμευσης, έξω από το κέντρο διασκέδασης, λειτουργούσε χωρίς την νόμιμη άδεια της αρμόδιας αρχής, ενώ στο χώρο εργάζονταν υπάλληλοι της επιχείρησης, οι οποίοι εξυπηρετούσαν τους πελάτες του καταστήματος. Μάλιστα, οι υπάλληλοι διευκόλυναν τη στάθμευση οχημάτων των πελατών σε δημόσιο χώρο καθώς και στα πεζοδρόμια των οδών, που βρίσκονται γύρω από το νυκτερινό κέντρο, απαιτώντας το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ σε 56 περιπτώσεις, χωρίς την έκδοση των προβλεπόμενων αποδείξεων, συνολικής αξίας 560 ευρώ.

Ακόμα διαπιστώθηκε παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς στην επιχείρηση απασχολούνταν 36 εργαζόμενοι, πέραν του δηλωμένου ωραρίου τους, ενώ δύο από αυτούς είχαν εγγραφεί και σε διαφορετική – από τη δηλωθείσα ημέρα – στους πίνακες προσωπικού, που επεδείχθησαν στη διάρκεια των ελέγχων.

Για τις παραπάνω παραβάσεις συνελήφθησαν δυο ο 57χρονος προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης και ο 39χρονος υπεύθυνος του χώρου στάθμευσης της επιχείρησης, ενώ για τις ίδιες παραβάσεις κατηγορείται και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στην οποία ανήκει η επιχείρηση, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν σήμερα (14-09-2014) το πρωί στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα