7 Ιουλίου 2022

Ντράγκι: Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να ανακάμψει

A9B139944349CA0489AC0E33FC9D406A.jpg «Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη», τόνισε στο Μιλάνο, στο δείπνο του χρηματοοικονομικού Φόρουμ Eurofi, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. «Αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις επενδύσεις, θα αποδυναμώσουμε την οικονομία βραχυπρόθεσμα και θα επηρεασθούν αρνητικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της», πρόσθεσε ο Ντάγκι.

Παράλληλα, όμως, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θέλησε να υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχει καμία βοήθεια νομισματικού χαρακτήρα που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, αν δεν πλαισιωθεί από τις πρέπουσες δομικές πολιτικές παρεμβάσεις». Ο Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημασία των επενδύσεων, καθιστώντας σαφές ότι «με την κρίση συνολικά, μειώθηκαν κατά 20%» και, κατά συνέπεια «δεν θα υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, μέχρις ότου η κατάσταση αυτή δεν αλλάξει».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι επενδύσεις είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να επιστρέψει ο πληθωρισμός σε πιο κατάλληλα επίπεδα και για να ξαναρχίσει να κινείται η οικονομία και να επιτευχθεί μείωση της ανεργίας.

Ο Ντράγκι σχολίασε τέλος θετικά την απόφαση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εξαγγείλει τριετές πρόγραμμα επενδύσεων τριακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.Οικονομία