Οικονομία

Ντράγκι: Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να ανακάμψει

A9B139944349CA0489AC0E33FC9D406A.jpg «Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη», τόνισε στο Μιλάνο, στο δείπνο του χρηματοοικονομικού Φόρουμ Eurofi, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. «Αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις επενδύσεις, θα αποδυναμώσουμε την οικονομία βραχυπρόθεσμα και θα επηρεασθούν αρνητικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της», πρόσθεσε ο Ντάγκι.

Παράλληλα, όμως, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θέλησε να υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχει καμία βοήθεια νομισματικού χαρακτήρα που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, αν δεν πλαισιωθεί από τις πρέπουσες δομικές πολιτικές παρεμβάσεις». Ο Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημασία των επενδύσεων, καθιστώντας σαφές ότι «με την κρίση συνολικά, μειώθηκαν κατά 20%» και, κατά συνέπεια «δεν θα υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, μέχρις ότου η κατάσταση αυτή δεν αλλάξει».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι επενδύσεις είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να επιστρέψει ο πληθωρισμός σε πιο κατάλληλα επίπεδα και για να ξαναρχίσει να κινείται η οικονομία και να επιτευχθεί μείωση της ανεργίας.

Ο Ντράγκι σχολίασε τέλος θετικά την απόφαση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εξαγγείλει τριετές πρόγραμμα επενδύσεων τριακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία