Πολιτική

Ο Άρειος Πάγος έκοψε και το κόμμα «Ευ Κίνηση» του Πολ Ευμορφίδη

Εκτός εκλογών μένει το κόμμα του επιχειρηματία Πωλ Ευμορφίδη Ευ-Κίνηση, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να κατέβει στις εκλογές πριν λίγες εβδομάδες λέγοντας ότι «η Βουλή είναι και για τους βοσκούς και τους γεωργούς, μανάβηδες, κουρείς δεν είναι μόνο για τους μορφωμένους».

«Πρέπει να ακούγεται η φωνή των πάντων για να υπάρχει ομοιογένεια και αγάπη και αρμονία. Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να είναι μαζί μας, δεν είμαστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί» είχε τονίσει επίσης ο ιδιοκτήτης της Coco Mat που είχε προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων τον Νοέμβριο του 2022 όταν πήγε στο δείπνο της Προέδρου της Δημοκρατίας προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους Ολλανδίας φορώντας σανδάλια.

Το άγνωστο μέχρι πρότινος κόμμα, έκανε την «παρθενική» του εμφάνιση στις 23 Απριλίου με έναν εναλλακτικό τρόπο: Μια πορεία που ξεκίνησε από τα γραφεία του κόμματος στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ερμού έως την Πνύκα. Εκεί τα στελέχη συναντήθηκαν και ανακοίνωσαν τον νέο πολιτικό φορέα. Το κόμμα «Ευ – Κίνηση», έχει κυρίως οικολογικές ανησυχίες και του εγχειρήματος είχε τεθεί επικεφαλής ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Λεωνίδας Καραϊσκός. Τα στελέχη του ανέφεραν ότι αριθμούσαν 200 μέλη, ωστόσο δεν είχαν δημοσιοποιηθεί οι λίστες με τους υποψήφιους.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Άρειος Πάγος έκοψε το κόμμα του επιχειρηματία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη 3/5.

Ειδικότερα, εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί:

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος – Εμφιετζόγλου, Πατρίδα – Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί.

Τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαίου είναι τα εξής:

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική