Πολιτική

Ο Δένδιας με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet υπέγραψαν πριν λίγο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Η απόκτηση των 16 γαλλικών αντιπλοϊκών πυραύλων Exocet, μεταφράζεται ως ένα πρώτο αντίβαρο απέναντι στη συζήτηση περί τουρκικού ενδιαφέροντος για την προμήθεια πυραύλων Meteor.

O Γάλλος υπουργός Αμυνας επισκέφτηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ο Σεμπαστιάν Λεκορνί, ο οποίος έγινε δεκτός με τιμές από αγήματα, έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, όπου συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις αλλά για τους πυραύλους Exocet.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο Γάλλος υπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική