Πολιτική

Ο Δένδιας συζήτησε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών για Ανατολική Μεσόγειο και Ουκρανία

Συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μπαχρέιν, όπου συμμετείχε στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δένδιας ανέφερε στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η κατάσταση στην Ουκρανία, η Ανατολική Μεσόγειος, η Βόρεια Αφρική και η περιοχή του Κόλπου.

«Από εκεί και πέρα, είχα την ευκαιρία στο πλαίσιο του «Manama Dialogue» να διατυπώσω ξανά, στο πάνελ που συμμετείχα, τις πάγιες ελληνικές θέσεις τόσο για την κατάσταση στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όσο και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το μέλλον της περιοχής», ανέφερε.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δένδια:

Κατ’ αρχάς είχα σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, τον κύριο James Cleverly. Τον είχα συναντήσει ως Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Truss, τον ξανασυναντώ ως Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Sunak. Κάναμε μια κατόπτευση της κατάστασης μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και των θεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Σαχέλ, στη Βόρειο Αφρική, στην περιοχή του Κόλπου. Από εκεί και πέρα, είχα την ευκαιρία στο πλαίσιο του «Manama Dialogue» να διατυπώσω ξανά, στο πάνελ που συμμετείχα, τις πάγιες ελληνικές θέσεις τόσο για την κατάσταση στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όσο και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το μέλλον της περιοχής.