Πολιτική

Ο Γιώργος Φλωρίδης στον Δανίκα: «Στις υποκλοπές ο Τσίπρας πήρε την πολιτική μπουκιά του Ανδρουλάκη»

Το όνομά του βρέθηκε στην επικαιρότητα από μια παρέμβασή του για μια εκδήλωση με το προκλητικό ερώτημα «Μένουμε Ευρώπη;». Κάπως έτσι ο Γιώργος Φλωρίδης, από τα ιστορικά πρωτοκλασάτα στελέχη της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στην πρώτη θέση των επιλογών μου. Και με την ίδια αφορμή συναντηθήκαμε να τα πούμε από κοντά.

– Τι έγινε ακριβώς με τον Βενιζέλο και τη Διαμαντοπούλου;

«Το γεγονός της συμμετοχής του Βενιζέλου έχει δημιουργήσει ποικίλα ερωτήματα, με την έννοια ότι θα συμμετείχε σε μια εκδήλωση που ο τίτλος της έθετε εν αμφιβόλω το βασικό κεκτημένο της Ελλάδας στη Μεταπολίτευση. Δηλαδή ότι ανήκει στην Ευρώπη, ότι συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Προκλήθηκαν αντιδράσεις, μεταξύ αυτών και της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία σε λίγες λέξεις έγραψε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει το ερωτηματικό για ένα θέμα που έχει λυθεί στην Ελλάδα οριστικά και αμετάκλητα, και ότι αντί για ερωτηματικό θα έπρεπε να υπάρχει τελεία και παύλα».


Floridis_Image_01

– Ο Βενιζέλος δηλαδή αμφισβήτησε.

«Ο τίτλος της εκδήλωσης αμφισβητούσε, όχι ο Βενιζέλος».

– Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα;

«Σαφέστατα είμαστε».

– Για την ιστορία με τις υποκλοπές ποια είναι η γνώμη σου;

«Η εικόνα της χώρας αυτόν τον καιρό είναι όντως αποκαρδιωτική στο ζήτημα αυτό. Γιατί δείχνει ότι δεν θέλουμε να είμαστε ένα συντεταγμένο κράτος στις βασικές του λειτουργίες. Το θέμα της ασφάλειας της χώρας γίνεται αντικείμενο οξύτατης κομματικής αντιπαράθεσης, μια υπηρεσία εμφανίζεται να είναι κουρελόχαρτο, μια άλλη ανεξάρτητη αρχή εμφανίζεται να παίζει πολιτικά παιχνίδια, και πολιτικά κόμματα, με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που στην πραγματικότητα υπονομεύουν ή κυριολεκτικά αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας.

Είναι πολύ κακή η εικόνα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα έξω με αφορμή αυτό το γεγονός, το οποίο, αντί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο μιας σοβαρής εθνικής συζήτησης για το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε σοβαρές υπηρεσίες ασφάλειας και σοβαρές ανεξάρτητες αρχές, καθόμαστε και αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις οι οποίες μόνο τη χώρα δεν ωφελούν».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική