Πολιτική

Ο Κασσελάκης έκλεισε τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα και ετοιμάζεται για «καθάρισμα» της Πολιτικής Γραμματείας

Σήμα αλλαγών στέλνει από χθες η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να επουλώσει τις λαβωματιές στην εικόνα του κόμματος, αυτές που άφησαν τα όσα εκρηκτικά συνέβησαν στη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου, εντείνοντας έτι περαιτέρω την εσωστρέφεια.

Τραβώντας μια διαχωριστική γραμμή από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, «ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ 2015-’19 έχει κλείσει. Αρχίζει ένας κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε» τόνισε χθες στην ΕΡΤ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξήλθε από την τετραήμερη διαδικασία με τα ίδια δεδομένα, αν όχι πιο επιβαρυντικά στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών του. Και αυτό, γιατί η «τρόικα» υπό τους Νίκο Παππά, Σωκράτη Φάμελλο και Γιώργο Τσίπρα, συνεπικουρούμενη από τον Παύλο Πολάκη φέρεται να αποσπά μερίδιο στην εσωκομματική εξουσία, αρχής γενομένης από τα κομματικά όργανα.

Στο πλαίσιο αυτό, στο τραπέζι έπεσε χθες και η πιθανότητα συλλογικής παραίτησης της Πολιτικής Γραμματείας από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, η οποία ανήκει στον κύκλο των «Νεοπροεδρικών». Η κυρία Κασιμάτη δήλωσε στην ΕΡΤ πως «θεωρώ ότι το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά άλλες λειτουργίες. Είπα ονοματεπώνυμα αλλά κυρίως έχω πει όργανα». «Δεν θα πω ποιοι είναι αυτοί, αλλά ότι υπήρχαν καθοδηγητικά όργανα όπως η Πολιτική Γραμματεία και ο Πολιτικός σχεδιασμός που έπρεπε να παραιτηθούν για να διευκολυνθούν πιο γρήγορα διαδικασίες στο συνέδριο», κατέληξε.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czew2pds0rip)

Αλλαγές ante portas περιέγραψε και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, λέγοντας χθες πως ««πολύ σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές, γιατί αυτό δεν είναι ένας απλός σχεδιασμός του Προέδρου, είναι απαίτηση». «Υπάρχουν δομικές δυσλειτουργίες, πρέπει να αλλάξουμε, να προσαρμοστεί το κόμμα στις νέες κοινωνικές συνθήκες και ανάγκες. Με καταστατικές αλλαγές, όποτε γίνει καταστατικό Συνέδριο», πρόσθεσε.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czf4zp0vxri1)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική