Πολιτική

Ο καυτός Φεβρουάριος του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας, ο Τεμπονέρας, η «εκδήλωση των 3» και το Συνέδριο

Με καταιγιστικές εξελίξεις μπήκε ο Φεβρουάριος για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η σημερινή συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα με τον Διονύση Τεμπονέρα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πυροδότησε νέες συζητήσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη γνωστοποίηση της συμμετοχής του κ. Τεμπονέρα σε κοινή εκδήλωση με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και την Έφη Αχτσιόγλου από την Νέα Αριστερά, η οποία προκάλεσε αμηχανία, αλλά και ζυμώσεις στα κόμματα του ευρύτερου χώρου, η σημερινή επίσκεψή του στα νέα γραφεία του Αλέξη Τσίπρα επί της οδού Αμαλίας, έδωσε νέα ώθηση στις συζητήσεις περί ανασύνθεσης του προοδευτικού πόλου, καθιστώντας το Φεβρουάριο κρίσιμο μήνα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο εξής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον Διονύση Τεμπονέρα οριστικοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, την επομένη των δημοσιευμάτων που ήθελαν τους τρεις πολιτικούς της νέας γενιάς να δίνουν το παρόν σε κοινή εκδήλωση με στόχο την αναζήτηση κοινών τόπων έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ευρύτερες εξελίξεις, άλλωστε, τόσο στην Αριστερά, όσο και στην Κεντροαριστερά απασχόλησαν την συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Τεμπονέρα, σε μια στιγμή που και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι προοδευτικές δυνάμεις αναζητούν την επανασύνδεσή τους με την κοινωνία, αλλά και την επάνοδό τους σε κυβερνητική τροχιά.

Πηγές, πάντως από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετέδιδαν πως ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Διονύση Τεμπονέρα κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, στο πλαίσιο των αιτημάτων που δέχεται καθημερινά και στα οποία ανταποκρίνεται, για συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη του Κόμματος. Οι ίδιες πηγές γνωστοποίησαν, επιπλέον, πως ο Αλεξης Τσίπρας δε θα παραστεί σε καμία άλλη εκδήλωση τις επόμενες ημέρες πέραν του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα τέλη Φλεβάρη.

Με αυτά τα δεδομένα, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν αναμένεται να δώσει το παρόν στην κοινή εκδήλωση των Διονύση Τεμπονέρα – Μανώλη Χριστοδουλάκη- Έφης Αχτσιόγλου, αντίθετα με το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί – για πρώτη φορά στα κομματικά συμφραζόμενα – μετά την παραίτησή του.

Στο ενδιάμεσο, ο κ. Τσίπρας παραμένει φειδωλός στις δημόσιες τοποθετήσεις του και έχει επιλέξει να κινείται σε ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο, παρεμβαίνοντας μόνο για να υπογραμμίσει ότι «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική