Ελλάδα

Ο Κερκυραίος κομμωτής που μιλάει με την Τρόικα -Το email που του έστειλε ο Ματίας Μορς [εικόνες]

priphtes660.jpg

Όλα άρχισαν τον Απρίλιο του 2012, αλλά φαίνεται πως δεν τελείωσαν εκεί. Ο Κερκυραίος κομμωτής Σπύρος Πρίφτης έχει ανοίξει διάλογο επικοινωνίας με τα ανώτατα στελέχη της Τρόικας, ωσάν να ήταν μέλος της ελληνικής κυβέρνησης!

Μόλις πρόσφατα του απάντησε, μέσω mail, ο Ματίας Μορς που πλέον έχει μεταπηδήσει στην Τask Force για το αν μπορεί να ανοίξει κομμωτήριο. Σε αυτή την ηλεκτρονική απάντηση ο κ. Μορς του έγραψε:
«Αξιότιμε κ. Πρίφτη,
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι πρόσφατα οι ελληνικές αρχές βελτίωσαν κανονισμούς σχετικά με τον τρόπο εισόδου και την άσκηση του επαγγέλματος του κομμωτή, ν. 4281/2014, ΦΕΚ Α 160/8.8.14, αρ. 237-246).
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Ματίας Μορς».

mail-mors-priftis.png

Το e-mail του Ματίας Μορς

Ο Σπύρος Πρίφτης λέει στο Έθνος: «Οπως θα δείτε στο e-mail του, ο Matthias Mors με ενημερώνει ότι ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή τον Αύγουστο, νέος νόμος, και υπάρχουν αλλαγές για την άδεια και ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα κουρεία-κομμωτήρια. Παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ δύσπιστος ότι το ελληνικό κράτος με αυτό το παλιό δημοσιοϋπαλληλικό σύστημα, θα καταφέρει οριστικά να δώσει λύση».

newego_large_t_1101_54042278.jpg

Ο Ματίας Μορς

Πρόσφατα, το υπουργείο Οικονομικών, υπό την πίεση και της τρόικας, προχώρησε στη σύσταση μιας διυπουργικής επιτροπής, συγκροτούμενης από συνολικά 40 στελέχη 17 υπουργείων, η οποία θα αναλάβει να καταγράψει συνολικά τα επαγγέλματα, ποια από αυτά απελευθερώθηκαν, ποια δεν άνοιξαν, αν υπάρχουν ακόμα εμπόδια, και τελικά να υποβάλει προτάσεις για την άρση τους.

Ακόμα και έτσι, όμως, ο κ.Πρίφτης δεν φαίνεται να είναι απόλυτα αισιόδοξος. Οι επιφυλάξεις του είναι εδραίες. «Καθυστερήσεις στην καθυστέρηση, επιτροπές, γραφειοκρατία, λες και δεν ξέρουν ποια επαγγέλματα είναι κλειστά. Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι ενώ έχω επαφές και συνομιλώ με Ευρωπαίους αξιωματούχους, το ελληνικό κράτος με αγνοεί καθώς δεν κατάφερα ποτέ να συνομιλήσω ούτε με έναν απλό γραμματέα υπουργείου.

Επιστολές από την Κομισιόν

priftis160413.jpg

Ο Σπύρος Πρίφτης 

Οι επαφές του Κερκυραίου κουρέα με τα ευρωπαϊκά όργανα συμπληρώνουν 2 χρόνια: Η πρώτη απάντηση από την Κομισιόν έφτασε στα χέρια του τον Μάιο του 2012. Τον ενημέρωνε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι στη διαδικασία εφαρμογής του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος». Αργότερα έλαβε νέα επιστολή από την Κομισιόν, η οποία τον ευχαριστούσε για τις πληροφορίες που παρείχε στον κ. Ρεν, αλλά και στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ και τον ενημέρωνε ξανά ότι «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία υιοθέτησης κι εφαρμογής του νόμου».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα