2 Αυγούστου 2021

Ο Κιμ μπορεί να ελέγχει τα καιρικά στοιχεία, λένε τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης!

Την ώρα που πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν πως οι κυβερνήσεις καθυποτάζουν τους πολίτες ψεκάζοντάς τους με νευροβιολογικούς παράγοντες και οι υπερδυνάμεις έχουν καταφέρει εδώ και καιρό να κάνουν τα καιρικά στοιχεία υποχείριό τους, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας τα έχει στα σίγουρα καταφέρει.

Αν πιστέψουμε τουλάχιστον τα κρατικά δίκτυα της χώρας, καθώς αυτό ακριβώς ισχυρίστηκαν όσο ο Κιμ σκαρφάλωνε στο ιερό βουνό Paektu, στα 2.774 μέτρα, φορώντας μάλιστα τα καλά του παπούτσια.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το κρατικό κανάλι γράφει ακριβώς: «Όταν ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ανέβηκε στην κορυφή του, περνώντας μέσα από παχύ χιόνι, εμφανίστηκε μια πρωτόγνωρη καλοκαιρία μέσα στη χιονοθύελλα του χειμωνιάτικου Δεκεμβρίου, αποκαλύπτοντας τη μεγαλειώδη φιγούρα του».

Ο λόγος για την «πρωτόγνωρη καλοκαιρία» δεν ήταν φυσικά άλλος γιατί το βουνό θέλησε να δώσει στον ηγέτη ένα «ζεστό καλωσόρισμα» και να «δείξει αγαλλίαση στην εμφάνιση του απαράμιλλα ένδοξου διοικητή που ελέγχει τη Φύση». Ναι, «που ελέγχει τη Φύση»!

Περιμένετε, γίνεται καλύτερο. Περιγράφοντας την πεζοπορία του Κιμ, η επίσημη κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας «Rodong Simmun» εξήγησε πως ο «απίστευτα αθλητικός ηγέτης σκαρφαλώνει συχνά στο βουνό Paektu, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το κάνει στην καρδιά του χειμώνα με τέτοια καλοκαιρία, σπάνια ακόμα και για την άνοιξη».

Ποιος ηγέτης δεν θα ήθελε τέτοια θερμή υποδοχή από τα Μέσα της χώρας του;Διεθνή