6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κώστας Τασούλας έκανε test drive το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-Golf της VW εγκαινιάζοντας και επισήμως το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση

Test drive του πρώτου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της Βουλής έκανε στο προαύλιο του κοινοβουλίου ο κ. Κώστας Τασούλας.

Ο πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-Golf της VW εγκαινιάζοντας και επισήμως το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν απο λίγους μήνες έγινε η ανανέωση του στόλου των βουλευτικών ΙΧ με την Βουλή να παρέχει την δυνατότητα τους βουλευτές Αττικής να μισθώσουν εαν το επιθυμούν ηλεκτροκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 30 βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση δείχνοντας εμπράκτως της οικολογικές τους ευαισθησίες.

Το περιορισμένο ενδιαφέρον σχετίζεται με την αυτονομία αλλά και με το μικρό δίκτυο επαναφόρτισης στο οδικό δίκτυο της χώρας. Πάντως, ο κ. Τασούλας εκτιμά ότι η εμπειρία των 30 βουλευτών που τόλμησαν να μισθώσουν ηλεκτροκίνητο ΙΧ θα λειτουργήσει θετικά και για τους επόμενους.

Να σημειωθεί ότι το ΙΧ που παρέλαβε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι αυτόματο, πλήρως αθόρυβο ενώ η ιπποδύναμή του ανέρχεται σε 136 άλογα. Με πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει εντός πόλης εως και 240 χιλιόμετρα ενώ σε συνθήκες ταξιδιού η αυτονομία πέφτει στα 200 χιλιόμετρα.

Προκειμένου δε η Βουλή να δεχθεί τον ηλεκτροκινούμενο στόλο εξόπλισε το υπόγειο πάρκινγκ της με πέντε σημεία φόρτισης.Πολιτική