15 Αυγούστου 2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ναφτάλι Μπένετ για την εκλογή του – Αναγνώρισαν τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνεχάρη τον ομόλογό του για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ιοι δύο ηγέτες αναγνώρισαν τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων ΕλλάδαςΙσραήλ και εξέφρασαν την πρόθεση να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές –με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας- και σε περιφερειακό επίπεδο.

Υπογράμμισαν την αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας, κάνοντας αναφορά στα σημαντικά βήματα που έχουν ήδη γίνει σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, η άμυνα και η τεχνολογία, ενώ συζήτησαν και για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε τον κ. Μπένετ να επισκεφθεί την Αθήνα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αναζητηθούν κατάλληλες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.Πολιτική