1 Οκτωβρίου 2020

Ο Μητσοτάκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ -ΒΙΝΤΕΟ

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει την παραδοσιακή βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ. Από τους πρώτους σταθμούς του ήταν το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όπου υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό ο αρμόδιος υπουργός.

Βίντεο: Στρατιωτικές επιδείξεις παρακολούθησε ο Μητσοτάκης
Στο περίπτερο, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε στρατιωτικές επιδείξεις, καταρρίχησης και αναρρίχησης και ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου.

Βίντεο: Η μπάντα του στρατού έπαιξε το Paradise City
Στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη τον κ. Μητσοτάκη. Η μπάντα του στρατού τον υποδέχθηκε παίζοντας το «Paradise City» των Gun N’ Roses. Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη πριν από τις εκλογές, είχε πει ότι είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του.

Μόλις έφτασε στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και ακολούθησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, έξω από τα γραφεία της διοίκησης. Εκεί περίμενε τον κ. Μητσοτάκη και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τον οποίο έσπευσε να χαιρετίσει ο πρωθυπουργός.

Δείτε live την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Βίντεο: Η άφιξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΘ μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Ζέρβα
Λίγη ώρα προτού πάει στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος του έκανε δώρο μία γραβάτα, με το λογότυπο της πόλης.

Ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε από τη γραβάτα, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει ένα σχόλιο που είχε σαν στόχο την προηγούμενη κυβέρνηση. «Εμείς φοράμε γραβάτες… Είναι ένα δώρο που αν το χάριζε αλλού δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Αυστηρά μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στο μεταξύ, η Θεσσαλονίκη θυμίζει φρούριο από την Παρασκευή, καθώς έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί, καθώς έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις για το απόγευμα. Παράλληλα, σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Πολιτική