Πολιτική

Ο Μπλίνκεν εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα της αμερικανικής πρεσβείας – Δείτε φωτογραφίες

Τα εγκαίνια της επέκτασης του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τη βόρεια πτέρυγα πλέον, εγκαινίασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Κόβοντας την κορδέλα των εγκαινίων στην είσοδο της νέας πτέρυγας της πρεσβείας, μαζί με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε πως είναι μια συμβολική και μια πρακτική στιγμή για την αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα. Ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον φίλο του και αξιόλογο πρέσβη, όπως τον αποκάλεσε, Τζορτζ Τσούνη. «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


presvia__11_


presvia__13_


presvia__14_


presvia__15_


presvia__16_

Σε ό,τι αφορά την επέκταση και την ανακαίνιση του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ανέφερε πως είναι μια επένδυση στις διμερείς σχέσεις και διαμήνυσε: «Και ενώ οι ανακαινίσεις θα φτάσουν στο τέλος τους, το έργο της ενίσχυσης της συμμαχίας θα συνεχίζεται χρόνο με το χρόνο». Στο προεισαγωγικό μέρος του χαιρετισμού του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε όπως και στις κοινές δηλώσεις με τον Νίκο Δένδια, στη βραχνιασμένη φωνή του, λέγοντας πως έχασε τη φωνή του στην Ουάσιγκτον, αλλά θα αφήσει την καρδιά μου στην Αθήνα.

Εν συνεχεία, εξήρε το επίπεδο των διμερών σχέσεων και εξέφρασε τη συνεχή αφοσίωση των ΗΠΑ στη «σύμμαχο και φίλη Ελλάδα». «Και το κάνουμε αυτό εδώ σε ένα χώρο που θυμίζει τις βαθιά ριζωμένες δημοκρατικές αξίες που μοιραζόμαστε» σημείωσε. Υμνώντας την προσφορά των ανθρώπων που έχουν εργαστεί στην αμερικανική πρεσβεία, είπε πως έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ και στην προώθηση των πολλών κοινών προτεραιοτήτων.


presvia__12_


presvia__10_


presvia__9_


presvia__8_

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική