Πολιτική

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Δένδια

Τι γράφει για την επίσκεψή του στην Ελλάδα και τον ρόλο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών

Ευχαριστήρια επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, απέστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για την παρουσία του τόσο κατά την άφιξη του, όσο και κατά την αναχώρηση του στην Ελλάδα, η οποία όπως επισημαίνει, έλαβε χώρα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, του Αγίου Νικολάου.

Στην επιστολή του ο Ποντίφικας εξέφρασε επίσης την ευχαρίστηση του για, όπως αναφέρει «τον διορατικό προβληματισμό» του υπουργού Εξωτερικών κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν. Πρόσθεσε δε ότι η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών αποτελεί γεφυροποιό στοιχείο στην προώθηση του διαλόγου προς όφελος της ανθρωπότητας.

Επισημαίνεται ότι, πριν την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Καρδινάλιο Parolin και είχε συνομιλήσει επανειλημμένα με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Αρχιεπίσκοπο Gallagher. Κατά τις ανωτέρω επαφές συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βατικανού, καθώς και άλλων Ορθοδόξων και Καθολικών κρατών για την εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική