Πολιτική

Ο Παυλόπουλος εξήρε τον ρόλο των Συμβολαιογράφων κατά την περίοδο της κρίσης

«Αν δεν ήσασταν εσείς, ίσως μία από τις σημαντικότερες αξιολογήσεις δεν θα είχε ευνοϊκή κατάληξη» ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος – Παρέστη στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας των Συμβολαιογραφίων της ΕΕ 

Τον σημαντικό ρόλο των Συμβολαιογράφων κατά την περίοδο της κρίσης, καθώς όπως είπε, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ως Δημόσιοι Λειτουργοί αλλά, ταυτοχρόνως, και ως Έλληνες Πολίτες, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή ανάληψης της Προεδρίας των Συμβολαιογραφίων της ΕΕ από τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Γεώργιο Ρούσκα.

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι Συμβολαιογράφοι έπραξαν το καθήκον τους σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον Τόπο και τόνισε: «Δεν ξεχνώ, όχι μόνο λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας, αλλά και λόγω της ακαδημαϊκής μου ιδιότητας, ότι ο Συμβολαιογράφος είναι Δημόσιος Λειτουργός, ασκεί Δημόσιο Λειτούργημα, ασκεί Δημόσια Υπηρεσία. Και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να συμπεριφέρεται προς αυτόν και η Πολιτεία, αλλά και οι πολίτες».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον ρόλο των συμβολαιογράφων: «Έχουμε υποτιμήσει πολλές φορές την σημασία του ρόλου του Συμβολαιογράφου σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα τα οποία θωρακίζει» και συνέχισε λέγοντας ότι «Είναι πολλά τα δικαιώματα, δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία που είναι, ούτως ή άλλως, ένα Θεμελιώδες Δικαίωμα από το ίδιο το Σύνταγμά μας, από την ίδια την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία αλλά – πρέπει να σας υπενθυμίσω – και από την Νομοθεσία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι εμβληματικό Δικαίωμα, πάνω στο οποίο βασίζεται η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία», τόνισε.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος επανέλαβε τον σημαντικό ρόλο των Συμβολαιογράφων, κατά την πολύ κρίσιμη περίοδο των διαδοχικών κρίσεων και αξιολογήσεων της Ελλάδας από την πλευρά του Eurogroup και τόνισε: «αν δεν ήσασταν εσείς, ίσως μία από τις σημαντικότερες αξιολογήσεις δεν θα είχε ευνοϊκή κατάληξη. Το πράξατε στο ακέραιο, και το πράξατε χωρίς εκπτώσεις απέναντι στα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Έτσι παραμείναμε στην Ευρώπη, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος για να μπορούμε να συμβάλουμε κι εμείς στην πορεία της Ευρώπης. Αλλά και να διεκδικούμε, όταν χρειάζεται, εκείνο που μας αναλογεί από την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια».

Τέλος, εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι η Ελληνική Προεδρία θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, όπως ταιριάζει στην παράδοση και το επίπεδο των Ελλήνων Συμβολαιογράφων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική