Πολιτική

Ο Πετρούνιας άλλαξε στο… πάρκινγκ της Βουλής για να προλάβει την εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης καθυστέρησε δύο ώρες, καθώς έπρεπε να υποβληθεί σε προεγχειρητικό έλεγχο καθώς αύριο θα υποβληθεί σε χειρουργείο – Έκκληση προς όλους να στηρίξουν τον αθλητισμό

Επιδόσεις Ολυμπιακών Αγώνων κατέγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας προκειμένου να προλάβει την ειδική εκδήλωση της Βουλής που γίνεται προς τιμήν των Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Λαμβάνοντας τον λόγο εξήγησε στο προεδρείο της Βουλής και τους εκπροσώπους των κομμάτων πως «Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ. Θέλω να με συγχωρήσετε για την καθυστέρησή μου όμως βρίσκομαι 24 ώρες πριν από το χειρουργείο και έπρεπε να υποβληθώ σε προεγχειρητικό έλεγχο. Άλλαξα ρούχα στο πάρκινγκ της Βουλής για να προλάβω να ανεβώ στην εκδήλωση».

Να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν μεταξύ των τριών Ολυμπιονικών που θα λάμβαναν τον λόγο στην εκδήλωση η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Ωστόσο, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού με αποτέλεσμα όλοι να πιστέψουν ότι τελικά δεν θα δώσει το «παρών» χωρίς μάλιστα να έχει ενημερώσει για την απουσία του. Τελικά, δύο ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης και λίγα μόλις λεπτά πριν από το πέρας της, ο Λευτέρης Πετρούνιας εμφανίστηκε και έλαβε το μετάλλιο της Βουλής από τον Αντιπρόεδρο Θανάση Μπούρα.

«Θέλουμε βοήθεια συνεχώς, όχι μόνο όταν πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς»

Πέραν αυτών ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφερόμενος στις θυσίες των αθλητών ζήτησε για μια ακόμα φορά τη στήριξη της Πολιτείας αναγνωρίζοντας ότι κάτι δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο.

«Εδώ βρίσκεται η αφρόκρεμα του ελληνικού αθλητισμού. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι κι εγώ ανάμεσά τους. Απευθύνω έκκληση προς άπαντες να στηρίξουν τον αθλητισμό. Ο κ. Αυγενάκης έκανε την αρχή να αλλάξει κάτι αλλά θέλουμε βοήθεια συνεχώς , όχι μόνο όταν πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κόβουμε κάθε μέρα τα χέρια μας, σπάμε τα πόδια μας, ζητάμε τη βοήθειά σας», είπε.

Στήριξη της Πολιτείας ζήτησαν και οι υπόλοιποι αθλητές

Τη στήριξη της Πολιτείας και την αμέριστη συμπαράσταση στο αίτημα των αθλητών για επαγγελματική αποκατάσταση ζήτησαν παράλληλα ο Μάνος Ζερδεβάς από το πόλο, η Ελισάβετ Τελτσίδου από το τζούντο και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

«Όσο απαραίτητα θεωρούμε τα νοσοκομεία και τα δημόσια σχολεία άλλο τόσο θα πρέπει να θεωρούμε τους αθλητικούς χώρους. Το μετάλλιο στο πόλο ήταν το πρώτο σε ομαδικό άθλημα. Το πόλο όμως δεν ανήκει στον επαγγελματικό αθλητισμό. Δεν έχουμε παροχή σύνταξης , ασφάλισης και χρηματικές απολαβές. Σας ζητώ την έμπρακτη επιβράβευση αυτής της διάκρισης ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να προοδεύει στον κλάδο του αθλητισμού» είπε ο Μάνος Ζερδεβάς.

«Ήταν τιμή μου που εκπροσώπησα την Ελλάδα. Ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Κανένας όμως που δεν ασχολείται με τον αθλητισμό δεν μπορεί να καταλάβει τις θυσίες μας. Κάθε μέρα ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Χρειαζόμαστε τη στήριξη σας. Είναι στενάχωρο να μη μας στηρίζει η Πολιτεία. Υπάρχουν αθλητές που σταμάτησαν το όνειρο τους για βιοποριστικούς λόγους. Αν και είμαι δυνατή για να συνεχίσω και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες , οι σκέψεις για το αβέβαιο μέλλον μου με απομακρύνουν από τον στόχο μου» είπε η Ελισάβετ Τελτσίδου.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοια πρότυπα. Πρέπει να δούμε το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των αθλητών», είπε ο κ. Καπράλος.

«Χαρίσατε μεγάλες χαρές στον ελληνικό λαό»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας αναγνώρισε ότι συνήθως η Πολιτεία βρίσκεται δίπλα στους αθλητές μόνο μετά από τις επιτυχίες και όχι κατά τη διάρκεια της δύσκολης προετοιμασίας τους .

«Η πολιτεία θα εκπληρώσει το χρέος της απέναντί σας. Οι Έλληνες αθλητές χαρίσατε στον ελληνικό λαό, τον οποίον η εθνική αντιπροσωπεία εκφράζει μεγάλες χαρές και μεγάλες υπερηφάνειες σε στιγμές που είχαμε ανάγκη αυτές τις χαρές . Στέλνατε μηνύματα αντοχής, επιτυχίας, αισιοδοξίας που τόσο τα χρειαζόταν αυτό τον Ιούλιο η χώρα μας» είπε ο κ. Τασούλας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική