8 Φεβρουαρίου 2023

Ο Πολάκης (πρώην υπουργός υγείας) θέλει οι Δικηγόροι με Covid να δικάζουν

Δυο άνθρωποι που στοχοποιήθηκαν όσο λίγοι όταν το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην εξουσία, είναι ο πρώτος επιλαχών Βουλευτής με τη ΝΔ στη Δυτική Αττική Σταμάτης Πουλής και η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου. Λογικά την ιστορία την θυμάστε, θα την επαναλάβουμε όμως περιληπτικά για όσους τότε δεν παρακολουθούσαν με λεπτομέρεια την υπόθεση, για να φτάσουμε στη συνέχεια και στο σήμερα, καθώς αυτή η ιστορία συνεχίζεται και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως ασκεί αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Πως ξεκίνησαν όλα

Ο Σταμάτης Πουλής και η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου εργαζόντουσαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ για πολλά χρόνια, μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ τους απέλυσε.

Όπως είχαν καταγγείλει τότε, οι ίδιοι όπως και άλλοι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να καταθέσουν ψέματα, με στόχο να ενισχυθούν κατηγορίες που είχαν στηθεί κατά των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και της τότε Διοίκησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Σκοπός; Η διάσωση του βαριά πληγωμένου από την αλήθεια της διακυβέρνησης Τσίπρα, περιβόητου ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς.

Πουλής και  Θεοφιλάτου δεν συμμορφώθηκαν με όσα τους ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκαν πρώτα απολυμένοι και στη συνέχεια κατηγορούμενοι, σε μια σειρά από υποθέσεις υποτιθέμενης διαφθοράς, στις οποίες στη συνέχεια αθωώθηκαν. Προηγήθηκε βέβαια, η για χρόνια κατασυκοφάντησή τους… Αυτή όμως είναι η αριστερά.

Και πάμε στο σήμερα

Σήμερα 05/12/2022 το ζεύγος Πουλή-Θεοφιλάτου είχαν να αντιμετωπίσουν ακόμη μια δίκη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως πολλές ακόμη, είχε ξεκινήσει με πηχαίους τιτλους στα ΜΜΕ περί κακουργηματικών κατηγοριών, για να καταλήξει και αυτή, όταν τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και τα πραγματικά στοιχεία αναλύθηκαν, σε ένα ακόμη τυπικό, διεκπαιρεωτικό δικαστήριο, με κατηγορία.. πλημμελήματος. Και ενώ ο Σταμάτης και η Ανδρονίκη, με προσμονή φανταζόμαστε, περίμεναν να πραγματοποιηθεί σήμερα η δίκη για να ξεμπερδέψουν και με αυτή την εκκρεμότητα, ο δικηγόρος τους κόλλησε κορωνοϊό.

Και τι συμβαίνει όταν ο δικηγόρος σε μια δίκη έχει covid; Αναβολή! 

Πως θα μπορούσε εξάλλου να γίνει αλλιώς. Είναι δυνατόν να πάει ο δικηγόρος με covid στο δικαστήριο να τους κολλήσει όλους; Κάθε λογικός άνθρωπος το αντιλαμβάνεται.

Αυτά όμως για τον Πολάκη είναι ψιλά γράμματα.

Για τον Πολάκη, προφανώς το να νοσεί ο δικηγόρος σου με Covid δεν αποτελεί αιτία αναβολής.

Για τον Πολάκη – που θυμίζουμε πως έχει διατελέσει Υπουργός Υγείας-, θα έπρεπε προφανώς ο δικηγόρος να βρεθεί στο δικαστήριο και να γίνει η δίκη κανονικά.

Έτσι είπε να γράψει ένα από τα γνωστά του tweet, παραλείποντας φυσικά να αναφέρει πως ο Δικηγόρος του Σταμάτη και της Ανδρονίκης νοσεί με Covid. Το αφήγημα είναι τώρα πως Πουλής και Θεοφιλάτου ζήτησαν αναβολή γιατί τους χάλασε ο Πολάκης τη δουλειά, με τις αποκαλύψεις του.

Όπως φυσικά συνέβη μάλλον και στις προηγούμενες δίκες, όπου ο δικηγόρος δεν είχε κορωνοϊό και αθωώθηκαν πανηγυρικά.

Δείτε τις αναρτήσεις και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα

 Ελλάδα