Πολιτική

Ο πολιτικός κόσμος για την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Στο μεγάλο κοινωνικό της έργο που θα μείνει ανεξίτηλο στη δημόσια ζωή της χώρας αναφέρερεται ο πολιτικός κόσμος της χώρας στα μηνύματά του για την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη:

«Έφυγε από την ζωή μια μεγάλη Ελληνίδα και κορυφαία Γυναίκα διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας η οποία, με την αμέριστη αλλά και υποδειγματικώς διακριτική συμπαράσταση του Ευπατρίδη συζύγου της κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη και των παιδιών της αφήνει πίσω της μιαν ανεπανάληπτη παρακαταθήκη πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς. Προσφοράς, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογισθούμε ότι επικεντρώθηκε κατ’ εξοχήν στην υγεία του Παιδιού και στην εν γένει προστασία της παιδικής ηλικίας».

Ανδρουλάκης: Θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας η ευγένεια, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη της για την Ελλάδα

«Αποχαιρετώ με θλίψη και σεβασμό μια μεγάλη Ελληνίδα με σπουδαία προσφορά στην πατρίδα μας, τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης: «Ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO έθεσε στο επίκεντρο του ανθρωπιστικού της έργου την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ήταν πολύτιμος αρωγός σε κάθε μεγάλη εθνική υπόθεση, όπως το αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ως Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” βρέθηκε επί τριάντα χρόνια στην πρωτοπορία του αγώνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και πρόσφερε στην Ελλάδα την πρώτη αμιγώς παιδιατρική μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών καθώς και το πρώτο ογκολογικό παιδιατρικό νοσοκομείο.

Θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας η ευγένεια, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη της για την Ελλάδα.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Λίνα Μενδώνη: Τεράστια, συστηματική και διαρκής η προσφορά της στον Πολιτισμό

Πληροφορούμενη την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, μιας ανεκτίμητης φίλης και στενής συνεργάτιδας, η οποία άφησε επί δεκαετίες ανεξίτηλο αποτύπωμα στη δημόσια ζωή.

Η πολυσχιδής δράση της δεν μπορεί να εξαντληθεί σε λίγες λέξεις: Από την πολύχρονη προσφορά της στα παιδιά με καρκίνο, που επιστεγάστηκε με την ίδρυση του νοσοκομείου “Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα”, μέχρι την απονομή του εμβληματικού Βραβείου “Νέλσον Μαντέλα”, καθώς και τις υπηρεσίες που προσέφερε επί δεκαετίες ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Η προσφορά της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον Πολιτισμό, υπήρξε τεράστια, συστηματική και διαρκής. Αφιέρωσε χρόνο και πάθος στην εθνική υπόθεση της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πολύτιμη η προσφορά της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης. Ως διοργανώτρια αλλεπάλληλων συνεδρίων και ημερίδων και ως εμψυχώτρια και άοκνη αρωγός δεκάδων άλλων, μικρών και μεγάλων, πολιτιστικών πρωτοβουλιών, που τις περισσότερες φορές συμπλέκονταν αρμονικά με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Η προσφορά και το έργο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη θα μείνουν όχι μόνον ορατά, αλλά και βαριά παρακαταθήκη σε όλους τους τομείς, που με αυταπάρνηση υπηρέτησε. Στον Βαρδή, τα παιδιά και τα εγγόνια της, τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια».

Κεραμέως: Η ζωή της ήταν μια απόδειξη της δύναμης, της ενσυναίσθησης, της προσφοράς

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της ανέφερε για την απώλεια της Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, διακεκριμένης φιλανθρώπου και ακούραστης υπερασπίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δέσμευσή της για τη βελτίωση του κόσμου μας, και ιδιαίτερα οι προσπάθειές της κατά της παιδικής φτώχειας και εκμετάλλευσης αλλά και η αταλάντευτη αφοσίωσή της στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο άφησαν ανεξίτηλο αντίκτυπο. Η κληρονομιά της συμπόνιας και του θάρρους που έχτισε μέσω του έργου της με την UNESCO και τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ θα συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Η ζωή της ήταν μια απόδειξη της δύναμης, της ενσυναίσθησης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Αδωνις Γεωργιάδης: σε όλη της την ζωή έκανε μόνον καλό στους συνανθρώπους της

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εργασίας ανέφερε: Είχα την εξαιρετική τύχη στην ζωή μου, ως Υπουργός Υγείας, να γνωρίσω την Κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καλοσύνης και του μεγαλείου της καρδιάς της. Θέλω να εκφράσω στην Οικογένειά της τα πιο Ειλικρινή μου Συλλυπητήρια! Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε αγγελική ψυχή και σε όλη της την ζωή έκανε μόνον καλό στους συνανθρώπους της.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική