Πολιτική

O πρεσβευτής της Ρωσίας αποχώρησε από συνέδριο στη Σερβία μετά το μήνυμα Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση και την αποχώρηση του πρέσβη της Ρωσίας Αλεξάντερ Μποτσάν – Καρτσένκο από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, το Σάββατο (17/12), προκάλεσε το μήνυμα-χαιρετισμός που έστειλε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του Σέρβου διπλωμάτη στο Twitter το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ήταν «αβάσιμο και περιείχε ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας, δυσφημίζοντας την πατρίδα μου».

«Υποχρεώθηκα να αποχωρήσει από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας από την αρχή του λόγω του βιντεοσκοπημένου μηνύματος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας ξεκίνησε με πλήρως αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας, δυσφημίζοντας τη χώρα μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης στη Σερβία.

Σε δεύτερο μήνυμά του, δε, ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι με την αποχώρησή του δεν κατάφερε να ακούσει την ομιλία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» επισημαίνοντας ότι αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».