Πολιτική

Ο Ρουσόπουλος ενημέρωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης για το «Κανένα παιδί μόνο»

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέλυσε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα ανήλικα στα μέλη της επιτροπής- «Είναι unfair να παίρνουν τα βάρη του προβλήματος μόνον λίγες χώρες» είπε η πρόεδρος του Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, που έγινε στο Παρίσι, μετείχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Στην έναρξη της συνεδρίασης παρέστη και η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τη Ευρώπης Liliane Maury Pasquier.

Ο κ. Ρουσόπουλος, ενώπιον της προέδρου, άδραξε την ευκαιρία να ενημερώσει το σώμα για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει υπό την αιγίδα του την προστασία των ανηλίκων παιδιών θυμάτων του προσφυγικού προβλήματος. Ο βουλευτής ανέλυσε την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού η οποία έχει ως σύνθημα «Κανένα παιδί μόνο», και ζήτησε από την πρόεδρο του Συμβουλίου την συνδρομή της στην αντιμετώπιση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος.

«Δεν υπάρχει η αλληλεγγύη που θα θέλαμε μεταξύ των χωρών της Ευρώπης»

Η κα Pasquier υποδέχθηκε με θέρμη την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού λέγοντας ότι θα την στηρίξει. Συμπλήρωσε πως «δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η αλληλεγγύη που θα θέλαμε μεταξύ των χωρών της Ευρώπης» και επεσήμανε την ανάγκη να επανεξεταστεί συνολικά η συμφωνία του Δουβλίνου για το προσφυγικό, θέση σύμφωνη με τις ελληνικές απόψεις. «Είναι unfair, να παίρνουν τα βάρη αυτού του μεγάλου προβλήματος μόνον λίγες χώρες» είπε επί λέξει η πρόεδρος του Συμβουλίου.

Ο κ. Ρουσόπουλος κατέθεσε τρισέλιδο σημείωμα στα πρακτικά του Συμβουλίου, στο οποίο αναφέρονται οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και της εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Απόστολου Δοξιάδη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.


rousopoulos_2

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική