Πολιτική

Ο Σταϊνμάιερ στην Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Γερμανού προέδρου στη μεγαλόνησο

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Γερμανίας στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας, έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στο προεδρικό μέγαρο και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Ακολουθήσαν σύντομες τελετές παρασημοφόρησης των δυο Προέδρων. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απένειμε στον Γερμανό Πρόεδρο το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ’.


kypros-4


kypros-3

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Γερμανός Πρόεδρος θα περιηγηθεί στη Πράσινη Γραμμή, και θα τύχει ενημέρωσης από αξιωματικούς της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία, για πρώτη φορά διέθεσε 50 αστυνομικούς οι οποίοι θα υπηρετούν στην Κύπρο στην ειρηνευτική δύναμη για έλεγχο της Πράσινης Γραμμής.

Ο κ. Σταϊνμάιερ κατά την παραμονή του στη Κύπρο θα επισκεφθεί και το κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου στο χωριό Κοφίνου. Ο Γερμανός Πρόεδρος είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν την Κύπρο με την ιδιότητα του ως υπουργός εξωτερικών.


kypros-2


kypros-1

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική