30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Τασούλας διαβεβαιώνει για τη στατική ασφάλεια του κτιρίου της Βουλής

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής – Σημείωσε ότι κάθε έργο που έχει γίνει έχει βελτιώσει την κατάσταση 

Διαβεβαιώσεις για την στατική ασφάλεια του Μεγάρου της Βουλής έδωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ της Βουλής. Το κτίριο είναι ασφαλές. Ούτε συναγερμός υπάρχει, ούτε κίνδυνος».

«Κάθε έργο που έχει γίνει, έχει ενισχύσει τη στατικότητα. Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει: «Το ρεπορτάζ δεν είναι ψεύτικο. Ο κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το “μπορεί” και το “ίσως”. Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη ‘εγινε πριν 15 χρόνια.

Τον Ιούλιο του ’19 με το σεισμό ήρθε η τεχνική υπηρεσία της Βουλής. Εκτίμησε ότι τα κτίρια είναι λειτουργικά. Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει χαρακιές, ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις. Σοβαρή και υπεύθυνη η παρακολούθηση τους. Δεν υπάρχουν μπαζώματα, η κατασκευή του γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα, την οποία και παρακολουθούμε».

Παράλληλα για τις πρόσφατες ζημιές που σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», είπε: «Θα έρθει από αύριο ένας γερανός. Θα εξετάσουμε εκ νέου τα αετώματα με το υπουργείο Πολιτισμού».Πολιτική