Πολιτική

Οι αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας

«Υπέροχη μέρα για Ελλάδα και ΗΠΑ!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το… πράσινο φως για τα F-35

Την ικανοποίησή του για την υπεψήφιση της αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑΕλλάδας απο την αμερικανική Γερουσία εξέφρασε με δυο αναρτήσεις τους στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπέροχη μέρα για Ελλάδα και ΗΠΑ! Χάρη στον Γερουσιαστή Μενέντεζ και τους φίλους μας στο Αμερικανικό Κογκρέσο για την υιοθέτηση της Αμερικανοελληνικής Αμυντικής και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης!!», σχολίασε ο πρωθυπουργός για το νομοσχέδιο που προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος για την έγκριση της πώλησης και την επίσπευση της παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να τα αγοράσει.

«Ο ρόλος της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο είναι ισχυρότερος από ποτέ και η συνεργασία στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ θα συμβάλλει στην ειρήνη και την σταθερότητα της περιοχής», αναφέρει επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να οικοδομήσει πάνω στη δυναμική που δημιούργησε ο νόμος East Med Act και προβλέπει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας, αλλά και για την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλών Δυνάμεων. Μεταξύ άλλων, εκφράζεται στήριξη στο σχήμα 3+1, προβλέποντας συγκεκριμένες κινήσεις για την εμβάθυνση και τη θεσμοθέτηση της αμερικανικής συμμετοχής.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική