Διεθνή

Οι αντάρτες απειλούν την ειρηνευτική διαδικασία, καταγγέλλει το Κίεβο

77BC02238BF57CD51090BA2AF86C2278.jpg«Οι ενέργειες των τρομοκρατών απειλούν την υλοποίηση του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου» Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ουκρανικού στρατού. Στάθηκε επίσης στην πληροφορία του ρωσικού πρακτορείου Interfax πως ότι οι δύο αντιπρόσωποι των ανταρτών που υπέγραψαν τη συμφωνία για την εκεχειρία στις 5 Σεπτεμβρίου δεν είχαν παρά το ρόλο «παρατηρητών».

Κατηγορίες κατά των φιλορώσων ανταρτών πως απειλούν την ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός, εξαπέλυσε την Κυριακή το Κίεβο, την ώρα που το Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών, έγινε θέατρο σφοδρών ανταλλαγών πυρών.

«Οι ενέργειες των τρομοκρατών απειλούν την υλοποίηση του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου» Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ουκρανικού στρατού, Βολοντίμιρ Πολιόβι, και διευκρίνισε ότι οι αντάρες επιτέθηκαν εναντίον σημείων ελέγχου του στρατού.

Ο κ. Πολιόβι αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις ενός ηγέτη των ανταρτών, του Μπόρις Λιτβίνοφ, που επιβεβαίωσε σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ότι οι δύο αντιπρόσωποι των ανταρτών που υπέγραψαν τη συμφωνία για την εκεχειρία στις 5 Σεπτεμβρίου δεν είχαν παρά το ρόλο «παρατηρητών» και δε συμμετείχαν άμεσα στη διαδικασία.

Ο «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο και ο «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Λουχάνσκ Ιγκόρ Πλοτνίτσκι «δεν υπήρξαν άμεσοι συμμετέχοντες στη συνάντηση. Ήταν παρατηρητές» εκτίμησε ο κ. Λιτβίνοφ.

Υπογράφοντας τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, οι άνδρες αυτοί απλά επιβεβαίωσαν ότι «έλαβαν υπόψη» αυτό το έγγραφο, προσέθεσε ο ίδιος.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου υπήρξαν μάρτυρες μιας σφοδρής ανταλλαγής πυρών βαρέως πυροβολικού από την πλευρά του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, του στρατηγικής σημασίας τομέα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.

Την ώρα που οι αντάρες πυροβολούσαν από τις κατοικημένες περιοχές, οι ουκρανικές δυνάμεις απαντούσαν ανοίγοντας πυρ από το αεροδρόμιο, συμπέρανε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή