5 Οκτωβρίου 2022

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού

Την δική τους απάντηση δίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.  Δριμεία κριτική ασκούν για το θέμα των υποκλοπών αλλά και τις μετεκλογικές συνεργασίες. 

Πιο αναλυτικά: 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προκαλεί το χάος μέσα από την πρωτοφανή απομόνωσή του

«Σε πλήρη απομόνωση, ο κ. Μητσοτάκης πρωταγωνίστησε σήμερα σε ένα κακόγουστο σόου κράτους που παραπέμπει σε καθεστώτα ελέω Θεού μοναρχών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οποία σχολιάζει την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Σε ένα κρεσέντο αλαζονείας, ο εγκέφαλος των υποκλοπών τόλμησε να πει ότι πως είναι “βαθιά δημοκράτης” επειδή επέτρεψε στους δημοσιογράφους να πάνε στη ΔΕΘ», αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ακόμα και από τις ελάχιστες ερωτήσεις που επετράπησαν για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, τα έκανε χειρότερα:

– Απέφυγε να απαντήσει και να διαψεύσει πως ο κ. Σπίρτζης εκτός από το Predator μπορεί να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ.

– Επιβεβαίωσε πως ο ίδιος συντονίζει την επιχείρηση συγκάλυψης πίσω από το δήθεν “απόρρητο”, διαφωνώντας με όλους τους συνταγματολόγους αλλά ακόμα και με τους βουλευτές της ΝΔ.

– Συνέχισε τον ολισθηρό κατήφορό του, αφήνοντας υπόνοιες για εσωτερικούς εχθρούς και μειοδότες, λέγοντας πως η εθνική ασφάλεια κινδυνεύει από όσους είναι σε θέσεις ευθύνης “και όχι από μανάβηδες”, μήπως και δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων.Πολιτική