Ελλάδα

Οι δολοφόνοι του Facebook: Ισόβια στους τρεις κατηγορουμένους και κάθειρξη 22 ετών στη γυναίκα -«αράχνη»

isovia-araxni-660.jpg

Με κραυγές, ιαχές και χτυπήματα στην αστυνομική κλούβα που οδήγησε τους κατηγορουμένους πίσω στη φυλακή, έγινε δεκτή η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που καταδίκασε σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη δώδεκα ετών τους τρεις άνδρες που κατηγορούνται για την δολοφονία του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013. Ποινή κάθειρξης 22 ετών επιβλήθηκε στην τέταρτη κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να είχε «ψαρέψει» το θύμα μέσω Facebook.

Ο γιος του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη οδηγήθηκε στον θάνατο από ασφυξία, όταν οι καταδικασθέντες τον έδεσαν χειροπόδαρα, ενώ του έβαλαν μονωτική ταινία γύρω από το στόμα και το λαιμό, προκειμένου να του κλέψουν 139.000 ευρώ και 2 κιλά χρυσού.

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, οι κατηγορούμενοι, έκαναν την ληστεία έχοντας πρόθεση να σκοτώσουν. Χρησιμοποίησαν μάλιστα την 24χρονη ως δόλωμα, γνωρίζοντας ότι το θύμα είχε ιδιαίτερη προτίμηση στις «τροφαντές» γυναίκες. Το δικαστήριο ωστόσο φέρθηκε με μεγαλύτερη επιείκεια στην 24χρονη, καθώς της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, σπάζοντας την ποινή των ισοβίων.

«Σκουλήκια να σαπίσετε στη φυλακή. Να πεθάνετε στα κελιά της, να το πληρώσετε στο Θεό» φώναξε η μητέρα του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη στο άκουσμα της απόφασης, προκαλώντας την οργή των συγγενών των κατηγορουμένων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα