Ελλάδα

Οι δύο νέοι σταθμοί διοδίων που άνοιξαν στην Κεντρική Ελλάδα -Αναλυτικά οι τιμές [λίστα]

diodia-660_8.png

Σε δύο νέους πλευρικούς σταθμούς, στο Μώλο και στον Μπράλο, πληρώνουν διόδια από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι οδηγοί του αυτοκινητοδρόμου της «Κεντρικής Οδός ΑΕ», που κατασκευάζει τον Αξονα Κεντρικής Ελλάδας.

Κατηγορία 1: Δίκυκλα, τρίκυκλα 0,20 στο Μώλο 0,30 στον Μπράλο Κατηγορία 2: Ελαφρά οχήματα 0,35 στο Μώλο 0,45 στον Μπράλο Κατηγορία 3: Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες 0,85 στο Μώλο 1,15 στον Μπράλο Κατηγορία 4: Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους άξονες 1,20 στο Μώλο 1,60 στο Μπράλο

Για τους πλευρικούς σταθμούς εξόδου και εισόδου ισχύουν τα εξής:

Α) Εξόδου: Το τέλος διοδίου αντιστοιχεί στο μήκος του αυτοκινητοδρόμου που διανύεται από την αρχή της ζώνης χρέωσης μέχρι τον πλευρικό σταθμό διοδίων.

Β) Εισόδου: Το τέλος διοδίου αντιστοιχεί στο μήκος του αυτοκινητοδρόμου που διανύεται από τον πλευρικό σταθμό διοδίων έως το τέλος της ζώνης χρέωσης.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό σταθμό της ίδιας ζώνης ή σε άλλον πλευρικό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.

Στον πλευρικό σταθμό Μώλου το τέλος διοδίου αφορά στη χρήση του τμήματος από την αρχή του αυτοκινητοδρόμου(Σκάρφεια) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μώλου. Στον πλευρικό σταθμό Μπράλου (Θερμοπυλών) το τέλος διοδίου αφορά στη χρήση του τμήματος από τον Α/Κ Μπράλου (Θερμοπυλών) έως το τέλος της ζώνης χρέωσης του αυτοκινητόδρομου στον Α/Κ Ανθήλης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα