14 Ιουλίου 2020

Οι εγκαυματίες από το Μάτι πλήρωναν τα φάρμακά τους -Το Δημόσιο τα θεωρούσε καλλυντικά -Κικίλιας: Θα τα παίρνουν δωρεάν

Την χορήγηση των φαρμάκων που χρειάζονται δωρεάν προανήγγειλε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας για τους εγκαυματίες από την φονική φωτιά στο Μάτι.

Σε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ που πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μίλησε στις κάμερες που τον περίμεναν έξω από το κτίριο για τα θύματα της φονικής φωτιάς στο Μάτι, κάνοντας λόγο για «τραγική επέτειο». «Χάσαμε 102 ανθρώπους με ένα τραγικό τρόπο, με προφανείς ευθύνες του ελληνικού κράτους» δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας στο δημόσιο σύστημα υγείας για τους εγκαυματίες από τη Φωτιά στο Μάτι. Οπως έγινε γνωστό το περασμένο διάστημα, οι αλοιφές και άλλα παρόμοια φάρμακα για τα εγκαύματα δεν συνταγογραφούνταν στους τραυματίες της φωτιάς, καθώς θεωρούνταν καλλυντικά.

Δωρεάν φάρμακα για τους εγκαυματίες από τη φωτιά στο Μάτι
«Κάποιοι από τους ανθρώπους κατάφεραν να επιβιώσουν από το δράμα. Αύριο συγκάλεσα εκτάκτως το ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για να πάρουμε απόφαση για αυτούς τους ανθρώπους. Θα μπορούν να πηγαίνουν στα σημεία του ΕΟΠΥΥ και θα παίρνουν δωρεάν τα φάρμακα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας την Δευτέρα.

Ο Βασίλης Κικίλιας δεν θέλησε να αναφερθεί στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την πολιτεία να ταλαιπωρούνται αυτοί οι άνθρωποι», επεσήμανε.

Ενας χρόνος από τη φωτιά στο Μάτι
Ενας χρόνος συμπληρώνεται την Τρίτη από την πολύνεκρη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής με τις μνήμες, ωστόσο να παραμένουν ακόμη νωπές και τις οικογένειες των θυμάτων να αναζητούν ακόμη απαντήσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέλησε να μεταφέρει και τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στο πένθος για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. «Για ένα πράγμα θέλω να σας διαβεβαιώσω. Μια τέτοια τραγωδία, ανείπωτη, δεν πρέπει και δεν νοείται να ξαναγίνει ποτέ και πουθενά. Θα εργαστούμε για να το επιτύχουμε αυτό», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «μέρα μνήμης για ένα δράμα του οποίου οι πληγές είναι ανοιχτές».Πολιτική