30 Ιανουαρίου 2023

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο για τη Ρωσία – Να πάρει θέση ο Τσίπρας ζητά η ΝΔ

Απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την στάση που κράτησαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη σύσταση Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Ρωσία ζητά η ΝΔ.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την σχετική πρόταση – η οποία τελικά εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία – στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και η ΝΔ καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει την επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της επείγουσας σύστασης Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά του Β. Πούτιν και του Α. Λουκασένκο πέρασε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ 33 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία. Ανάμεσα στις εξαιρέσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία και 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δ. Παπαδημούλης, Σ. Κούλογλου, Ε. Κουντουρά και Α. Γεωργούλης που απείχαν. Αναμένουμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου κι αν θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον ειδικού δικαστηρίου ή αν εντάσσεται κι αυτό στην επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής».Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα