Πολιτική

Οι καθυστερήσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση Μητσοτάκη – Καμάλα Χάρις

Οι καθυστερήσεις στην απονομή της ελληνικής Δικαιοσύνης απασχόλησαν την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο με αφορμή την εξέλιξη της δίκης της δολοφονίας του Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο το 2017

Οι ανεξέλικτες καθυστερήσεις στην απονομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της αρνησιδικίας, απασχόλησαν με αρνητικό πρόσημο τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των ΗΠA Kαμάλα Χάρις στο Μόναχο.

Οι καθυστερήσεις στην απονομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η αρνητική εικόνα για τη χώρας μας, ξεπέρασαν τα Ευρωπαϊκά σύνορα και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απασχόλησαν πλέον την Αμερικανική ήπειρο. Ωστόσο οι αρμόδιοι δικαστές-επικεφαλής της Δικαιοσύνης σε όλη την πυραμίδα της (με ελάχιστες εξαιρέσεις), μη εξαιρουμένης και της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μη εξαιρουμένων και των δικαστικών Ενώσεων, σφυρίζουν αδιάφορα για το τεράστιο αυξανόμενο πρόβλημα στις ατέρμονες καθυστερήσεις στο χώρο της Θέμιδος.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των ΗΠA Kαμάλα Χάρις στο Μόναχο, τέθηκε από την τελευταία θέμα για την λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ειδικότερα ως προς τις υπερβολικές καθυστερήσεις στην απονομή της που διαδραματίζονται στα Ελληνικά δικαστήρια.

Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη για την εξέλιξη της δίκης της δολοφονίας του αμερικανού νεαρού Bakari Henderson από το Όστιν του Τέξας, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια και ακόμα για την υπόθεση αυτή δεν έχει εκδοθεί απόφαση σε τελεσίδικο βαθμό. Η εν λόγω υπόθεση έχει δικαστεί μεν σε πρώτο βαθμό, αλλά έχει διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστεί στο Εφετείο της Πάτρας μεθαύριο Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του, δεν είχε λόγια να απαντήσει και δεσμεύθηκε στην Αμερικανίδα αντιπρόεδρο να παρακολουθήσει στενά την πορεία της υπόθεσης και να την ενημερώσει σχετικά.

Την ίδια στιγμή, συνεργάτες του Πρωθυπουργού έλεγαν με νόημα ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης πλέον ότι δημιουργούν αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, θέτουν αγκάθια στις διεθνείς επαφές της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας και μάλιστα σε επίπεδο Πρωθυπουργού.

Ο αφροαμερικανός είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές το 2017 και βρέθηκε να διασκεδάζει σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά, όταν μαζί με φίλο του ζήτησαν από μία σερβικής καταγωγής θαμώνα του μπαρ να πιούν μαζί ένα ποτό.

Πριν προλάβουν οι δύο αφροαμερικανοί να αντιδράσουν, δέχθηκαν, κατά το κατηγορητήριο, σφοδρή επίθεση από θαμώνες σερβικής καταγωγής που διασκέδαζαν επίσης, με αποτέλεσμα ο Bakari Henderson, να βρει τραγικό θάνατο από λινστάρισμα, έγκλημα που είχε πέραν των άλλων και καθαρά ρατσιστικά χαρακτηριστικά, γεγονός που προκύπτει από τις ύβρεις των δραστών και τη βιαιότητα του εγκλήματος.

Στην δίκη σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε μόνον ένας από τους δράστες, ενώ η κατηγορία από ανθρωποκτονία μετατράπηκε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα εκδίκαση.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική