5 Δεκεμβρίου 2022

Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για τις ελληνικές πολύτιμες γαίες

248801BAA1C903627C960E5A0A314948.jpg Οι Κινέζοι φαίνεται πως ενδιαφέρονται και για τα πολύτιμα μέταλλα της Ελλάδας, καθώς αντιπροσωπεία κινεζικών βιομηχανιών, συνοδεία του Κινέζου πρέσβη στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Γιάννη Μανιάτη, στις δύο το μεσημέρι, με αντικείμενο την αξιοποίηση των πολύτιμων γαιών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο ορυκτός πλούτος  στο ελληνικό υπέδαφος έχει υπολογιστεί ότι αξίζει περί τα 30 δισ. ευρώ, ενώ ο κλάδος έχει αρκετά περιθώρια ανάπτυξης και προοπτικών, με σημαντική συμβολή στις εξαγωγές και τη βιομηχανία, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του κύκλου εργασιών των εταιρειών προέρχεται από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων  παρά την παρατηρούμενη αστάθεια των αγορών τα τελευταία τρία χρόνια, τη συγκρατημένη έως μειωμένη ζήτηση και τις χαμηλές τιμές των μετάλλων, η εξαγωγική δραστηριότητα των εταιριών μελών του ΣΜΕ όπως και η δραστηριότητα των θυγατρικών του στο εξωτερικό, κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα το πρώτο τρίμηνο του 2014.Οικονομία