Ελλάδα

Οι νέες περιοχές που «βλέπουν» οι επενδυτές: Τα 70 χλμ του παραλιακού μετώπου που θα αλλάξουν για πάντα την πρωτεύουσα

marina-floisvou-660.jpg

Ερευνα της Algean Properties, διεθνούς εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων με παρουσία και στην Ελλάδα δείχνει πως τα επόμενα 5-10 χρόνια η παραλιακή ζώνη της Αττικής, η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» θα μετατραπεί σε σε διεθνή πόλο έλξης επισκεπτών.

Η ζώνη, μήκους 70 χιλιομέτρων ακτογραμμής, η οποία οριοθετείται από το Φάληρο έως το Σούνιο, αναμένεται να εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό τα επόμενα χρόνια, ώστε να αποτελέσει τον «παλμό» της πρωτεύουσας, σε επίπεδο επαγγελματικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό.

Οπως γράφει η Καθημερινή που επικαλείται την έρευνα οι εν λόγω επενδύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα επενδυτικά σχέδια και στο υπόλοιπο κομμάτι της παραλίας, δηλαδή από τη Βάρκιζα έως το Σούνιο. Μάλιστα οι περιοχές που μπαίνουν στο στόχαστρο των επενδυτών είναι τώρα το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος.

Η Νέα Λυρική Σκηνή, ο Φλοίσβος και ο Αστέρας

Η Ριβιέρα ξεκινάει από το Φάληρο με τη Νέα Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη, που σε συνδυασμό με το δρομολογούμενο πάρκο των 170 στρεμμάτων, αναμένεται να αναβαθμίσουν το Δέλτα. Το έργο των 560 εκατ. ευρώ αποτελεί 100% δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016.

Συνεχίζεται με τη μαρίνα του Φλοίσβου, η οποία προσφέρει 303 θέσεις ελλιμενισμού και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες της περιοχής, προσφέροντας 3.800 τ.μ. καταστημάτων, εστιατορίων, καφέ και μπαρ. Ακολουθεί η μαρίνα του Αλίμου.

Προβληματισμό της τελευταίας στιγμής είναι το φρένο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην ανάπλαση του Ελληνικού που είναι κομβικό σημείο αφού έχει σχεδιαστεί η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Πρόκειται για την ανάπλαση μιας έκτασης άνω των 6.000 στρεμμάτων με προϋπολογισμό της τάξεως των 7 δισ. ευρώ.

Στη Βουλιαγμένη, η αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης από κοινοπραξία αραβικών συμφερόντων θα δρομολογήσει την ανακαίνιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων, ώστε να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κύρος και πολυτέλεια

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα