13 Αυγούστου 2020

Οι προτεραιότητες για τη ναυτιλία στο ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Γιάννη Πλακιωτάκη

IMG-1178Διαβάστε τους πέντε άξονες για τη ναυτιλιακή πολιτική που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με τον υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη

Τους πέντε άξονες για την ναυτιλιακή πολιτική τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σε συζήτηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη έθεσαν τις προτεραιότητες και εστίασαν σε πέντε άξονες:

1. Ποντοπόρος Ναυτιλία

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε: «Στοχός μας να κάνουμε την εθνική σημαία ξανά πιο ελκυστική για τους Έλληνες πλοιοκτήτες , αλλά και να ενισχύσουμε δραστικά το πλαισίο της ναυτικής εκπαίδευσης ωστε να προσελκύσουμε περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να μπορούμε να τους παρέχουμε ποιοτική εκλπαίδευση ώστε να ακολουθήσουν μια εππαγγελματική σταδιοδρομία σε ένα κλάδο που η χώρα μας έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα»

2. Λιμάνια

«Το εμβληματικό λιμάνι του Πειραιά είναι στις προτεραιότητες μας όσον αφορά το πώς θα προσελκύσουμε τις επενδύσεις ώστε να εξελίξουμε τον Πειραιά σε ενα παγκόσμιο ανταγωστικό λιμάνι αλλά και πώς θα αναπτύξουμε και τα άλλα μας λιμάνια ώστε να λειτουργούν σωστά και με ασφάλεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

3. Θαλάσσιος τουρισμός

«Οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού που θα καταστήσουν την Ελλαδα πρωτοπόρο στον θαλάσσιο τουρισμό και θα αξιοποιήσουν πλήρως τα πολύ σημαντικά έσοδα που φέρνει στην Ελλάδα ο θαλάσσιος τουρισμός», συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης

4. Νησιωτική πολιτική

«Το 15% των Ελλήνων είναι κατοικοί σε νησιά και συζήτησαμε με την ηγεσία του υπουργείου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ένος τομεακού προγράμματος για τη νησιωτική πολιτική στα πλαίσια του νεόυ ΕΣΠΑ, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να έχουμε ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για να υποστηρίξουμε τις δράσεις των νησιών μας και ειδικά των μικρών νησιών που χρειάζονται ένα ειδικό πλαίσιο φροντίδας και υποστήριξης», είπε ο πρωθυπουργός.

5. Ασφάλεια στη θάλλασα

«Είναι αδιανόητο σε μία νησιωτική χώρα να έχουμε τόσους πνιγμούς. Θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες τεχνολογίας ώστε να μπορούμε να κολυμπάμε στς θαλάσσες με απόλυτη ασφάλεια», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος ο πρωθυπουργός της χώρες ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες του λιμενικού για το έργο τους και υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει υπηρησιακά το λιμενικό σώμα το οποίο φυλάσσει αποτελεσματικα τα θαλάσια σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης έκανε δώρο στον πρωθυπουργό μια πυξίδα λέγοντας: «Αν και ο πρωθυπουργός έχει χαράξει ρώτα και ξέρει προς τα που πλέει καλό είναι να έχει μία πυξίδα» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: « Η πυξίδα κοιτάει πάντα μπροστά»

 Πολιτική