Ελλάδα

Οι θεολόγοι ζητούν περισσότερες ώρες διδασκαλίας Θρησκευτικών στα Λύκεια -Προσέφυγαν στο ΣτΕ

thriskeftika-660.png

«Αυξήστε τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών» λένε δύο εκπαιδευτικοί προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική η μείωση των ωρών στο Λύκειο από 2 σε 1.

Γι’αυτό το λόγο ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας (27 Ιουνίου του 2014) με την οποία περιορίστηκαν οι ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο Λύκειο από 2 σε 1.

Στην προσφυγή τους οι δύο καθηγητές (ο ένας διδάσκει στην Μυτιλήνη και ο άλλος στη Λαμία) σημειώνουν ότι η εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος των θρησκευτικών και η διδασκαλία του σε επαρκή αριθμό ωρών, αποτελεί ευθεία συνταγματική επιταγή (άρθρο 16 Συντάγματος), όπως αυτή διατυπώθηκε και στο νόμο 1566/1985. Και τονίζουν ότι η απόφαση του υφυπουργού να περιορίσει το μάθημα έγινε χωρίς επαρκή αιτιολογία.

Μάλιστα στην προσφυγή τους υπενθυμίζουν ότι με απόφασή του το 1988, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η μείωση του μαθήματος των θρησκευτικών δεν είναι αρκετή λόγω του ειδικού σκοπού για τον οποίο διδάσκονται.

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα