Διεθνή

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ χρησιμοποιούν παιδιά ως βομβιστές αυτοκτονίας

1D02C9E7012DB610E4376C18F25C38FF.jpg‘Εως και 700 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί στο Ιράκ από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Παγώνουν το αίμα οι καταγγελίες που έκανε αργά τη Δευτέρα το βράδυ εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με αυτές, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν παιδιά ως βομβιστές αυτοκτονίας, με συνέπεια τουλάχιστον 700 παιδιά να έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί στο Ιράκ από τις αρχές του χρόνου. 

Αγόρια ακόμη και 12 ετών υποχρεούνται να χρησιμοποιούν όπλα, να φυλάσσουν χώρους στρατηγικής σημασίας και να συλλαμβάνουν αμάχους, δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη η Λεϊλά Ζερουγκούι, ειδική αντιπρόσωπος για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις του γγ του ΟΗΕ. “Άλλα παιδιά χρησιμοποιούνται και ως καμικάζι”, πρόσθεσε η ίδια. Το ΙΚ έχει “ιδρύσει” χαλιφάτο σε τμήματα της βόρειας Συρίας και του Ιράκ.

Η Ζερουγκούι εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την πλήρη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής που επιδεικνύουν ένοπλες εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.

Στο μεταξύ, μέσα από τα χέρια τους άφησαν τον απεχθή δήμιο των δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ οι βρετανικές αρχές σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Ο δολοφόνος, γνωστός πια με το «προσωνύμιο Τζιχάντ Τζον» συγκέντρωνε… χρήματα για αραβικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στη Βρετανία, και φαίνεται ότι ασπάστηκε το ριζοσπαστικό Ισλάμ «εν μια νυκτί»…

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή