SelectedΠολιτική

Οικονόμου για το επεισόδιο Βαρεμένου-Καραμανλή: «Απαράδεκτο περιστατικό, η εικόνα μιλά από μόνη της»

«Το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει πάρα πολύ τοξικό, όχι με δική μας επιλογή», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε μεταξύ άλλων για το περιστατικό της επίθεσης του Γιώργου Βαρεμένου στην Άννα Καραμανλή αλλά και για την τροπολογία στο κόμμα Κασιδιάρη.

«Καταρχάς είναι ένα απαράδεκτο περιστατικό, τα λόγια περιττεύουν, η εικόνα μιλά από μόνη της. Όμως να μην ισοπεδώνουμε τα πράγματα και να μην τα εξισώνουμε. Η κ. Καραμανλή, εξέφρασε μία άποψη, επέλεξε να κάνει κριτική σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Έχουμε δει δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές κατά καιρούς. Και ο συνομιλητής της, επειδή δεν του αρέσει η άποψη, επειδή ερεθίστηκε λίγο παραπάνω, της αρπάζει τη φωτογραφία και την πετάει κάτω και κάνει αυτές τις κινήσεις που κάνει. Δεν είναι πράγματα που μπορεί να τα βάλει κανείς σε οποιαδήποτε ζυγαριά», είπε αρχικά.

«Εμείς δεν επιδιώκουμε αυτή την ένταση»
«Το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει πάρα πολύ τοξικό όχι με δική μας επιλογή. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εμείς δεν επιδιώκουμε αυτή την ένταση, δεν έχουμε λόγο να επιδιώκουμε αυτή την ένταση. Αντιθέτως θέλουμε να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο αξιών, αρχών λόγων και κυρίως έργων», συνέχισε, μιλώντας στο Mega.

Και πρόσθεσε: «Έργων που κάναμε κατά τη διάρκεια της 4ετίας μας και πάνω στην τεκμηριωμένη πρότασή μας για το τι μπορεί να περιμένουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οι νέοι, η μεσαία τάξη, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της για την επόμενη μέρα των εκλογών και της νέας 4ετίας. Εκεί θα εστιάσουμε, από την άλλη πλευρά όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να διαχέονται στον δημόσιο διάλογο και βίο, ανυπόστατα πράγματα, συκοφαντίες και κατηγορίες, τακτικές και λογικές που όχι μόνο θίγουν προσωπικότητες και αξιοπρέπειες αλλά πολλές φορές οδηγούν στην απονομιμοποίηση θεμελιωδών λειτουργιών της δημοκρατίας».

Για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη
Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. «Σε ό, τι αφορά στη ρύθμιση, εμείς με ειλικρίνεια επιδιώκαμε και θα εξακολουθούμε να επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή συναίνεση. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα κόμματα έχουν αυτή τη ρύθμιση από τον Νοέμβριο. Το σώμα, τον κορμό της ρύθμισης την έχουν τα κόμματα από τον Νοέμβριο, προκειμένου να πετύχουμε την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση», τόνισε.

«Αυτή η ρύθμιση λέει με απλά λόγια, ότι όποιος έχει καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα για εγκληματική οργάνωση, δεν μπορεί να είναι αρχηγός πραγματικός ή εικονικός, ενός κόμματος που θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Η ρύθμιση είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη, δεν πάει στα ιδεολογικά κίνητρα ή στο οτιδήποτε άλλο. Πατάει σε υφιστάμενη διάταξη υπό την προϋπόθεση της καταδίκης για εγκληματικής οργάνωσης. Όπως σωστά ειπώθηκε, η Βουλή ψηφίζει και η ερμηνεία είναι στην Δικαιοσύνη, στον Άρειο Πάγο, που θα συνεκτιμήσει μία σειρά από πράγματα».

Εδώ δεν χρειάζεται να μπερδεύουμε τα πράγματα ή προσχηματικά να βρίσκουμε διαφωνίες και να προσπαθούμε να φέρουμε κάτι δικό μας για να μην θεωρηθεί ότι συναινούμε σε μία πρωτοβουλία που πήρε κάποιος άλλος», ξεκαθάρισε αναφορικά με την τροπολογία ο κ. Οικονόμου.

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected