5 Οκτωβρίου 2022

Οικονόμου για καταγγελία Σπίρτζη για Predator: Φτηνό θέαμα, κατά διαβολική σύμπτωση το θυμήθηκε πριν τη ΔΕΘ

Αιχμές για τη χρονική συγκυρία αποκάλυψης του Χρ. Σπίρτζη ότι παρακολουθήθηκε από το Predator, αφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κάνοντας λόγο για «φθηνό θέαμα» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα…» είπε ο κ. Οικονόμου μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Χρ. Σπίρτζη.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή».

Σημείωσε ακόμη ότι «ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η Κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών».

Για να καταλήξει ο Γ. Οικονόμου: «Σημαντική διευκρίνηση: η Κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα».

Η καταγγελία Σπίρτζη και η μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, επισκέφθηκαν το γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα τον Χρ. Σπίρτζη, στο κινητό του βρέθηκαν δύο ίχνη από το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης Predator. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το 2021 το Νοέμβριο, περίπου την ίδια περίοδο που είχε υποστεί την επίθεση και το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη.

O Χρήστος Σπίρτζης δείχνει το SMS που του εστάλη -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μήνυμα με την ακόλουθη φράση: «Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο». Ακολουθούσε λινκ από το blogspot_edolio5.com όπως και στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Eν συνεχεία ο κ. Σπίρτζης έλαβε και άλλο SMS με τη φράση “Χρήστο, με το σημερινό θα τα χάσουν σίγουρα”. Ακολουθούσε λινκ από την Εφημερίδα των Συντακτών για το θέμα των αποκαλύψεων για την ΕΥΠ.Πολιτική