SelectedΠολιτική

Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για τη δημοκρατία να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη, την νομοθετική παρέμβαση τις κυβέρνησης και για τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε αρχικά, ότι ο καθένας κρίνεται στην πολιτική από την στάση που παίρνει στα κρίσιμα ζητήματα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει λόγο να ενταχθεί στην αποτροπή της εγκληματικής οργάνωσης για τις εκλογές.

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει λόγο να συνταχθεί με το μέτωπο αποτροπής
Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Έχουμε ένα κεντρικό ερώτημα, έχουμε ένα μέτωπο που θα αποτρέψει τις εγκληματικές οργανώσεις να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές; Τόσο απλά τα πράγματα. Τα έχουμε εξαντλήσει και τα έχουμε συζητήσει. Συμφωνούμε όλοι στα λόγια ότι οι Κασιδιάρηδες, οι μαχαιροβγάλτες αυτού του κόσμου που έχουν καταδικαστεί από την δικαιοσύνη, να το παίζουν υποψήφιοι και ότι ανησυχούν για το μέλλον αυτού του τόπου. Αν είμαστε ειλικρινείς, πάμε στη Βουλή και διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να τούς κλείσει η Δικαιοσύνη το δρόμο και τελειώνει η ιστορία».

Στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Εκ του αποτελέσματος δεν βλέπετε ορισμένες περίεργες συμπεριφορές και διαδρομές; Δεν βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγο να συνταχθεί και αυτός με το μέτωπο αποτροπής της εγκληματικής οργάνωσης για τις εκλογές. Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν βρίσκει λόγο να πει “ναι” ή “όχι”, βρίσκει πολλά λόγια».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε με νόημα, ότι στο παρελθόν δεν βρισκόταν αίθουσα για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής, την ίδια περίοδο που βρισκόταν τρόπος να δημιουργηθούν πλειοψηφίες στη Βουλή για άλλα πράγματα. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ καθαρές σε πράγματα που για τη δημοκρατία οφείλουν να είναι κοινός παρανομαστής και τις υπόλοιπες διαφορές τους πρέπει να τις αφήνουν για αλλού, επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οικονόμου: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνταγματικά έωλη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει σήμερα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη, υπήρξε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατατέθηκε η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία πρόταση ήταν συνταγματικά έωλη. «Υπήρχε νομοθετική πρωτοβουλία που εξασφάλισε ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι απών, ψιθύρισε ένα “παρών”. Δεύτερον, υπήρξε μια παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην υπάρχει κανένα παράθυρο αμφισβήτησης, να υπάρχει μεγαλύτερη εγκυρότητα, για να μην υπάρχει κανένα παράθυρο αμφισβήτησης, όποια και αν είναι η κρίση της δικαιοσύνης», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η κυβέρνηση, εξήγησε, ήταν σε επαφή με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση που φέρνουμε έχει και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου. Υπήρξε μια διαβούλευση, νομίζω ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο, όταν φέρνεις νόμο με ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου να ενημερώνεις και να διαβουλεύεσαι με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Όφειλε η κυβέρνηση να λάβει υπόψη την άποψη της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου.

Ο Οικονόμου άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ
Είναι κρίμα για την πολιτική και ντροπή για τη δημοκρατία, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα παρά τις επιμέρους διαφωνίες. «Χορηγοί των περιθωριακών, των λούμπεν, των νεοφασιστών, των νεοναζί είναι όσοι δεν δίνουν μονολεκτικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Χορηγοί είναι αυτοί, που όσο περισσότερο διαρκεί η συζήτηση, προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν άνευ ουσίας αλλά για μικροκομματικούς σκοπούς» σχολίασε, αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Οικονόμου.

Οικονόμου: Ο Αντώναρος βρήκε το ιδεολογικό του λιμάνι
Ερωτηθείς εξάλλου για τον πρώην βουλευτή και κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΝΔ Ευάγγελο Αντώναρο, ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τη μετακίνηση του στον ΣΥΡΙΖΑ. «Μιλάει από μόνη της εδώ και πάρα πολύ καιρό. Βρήκε επιτέλους το ιδεολογικό του λιμάνι ο κ. Αντώναρος, καλή επιτυχία και σε αυτόν και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει μια αξία να δούμε, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι 5,5 εβδομάδες πριν τις εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν ψηφοδέλτια που λείπουν καμιά 50αρια υποψήφιοι, ακόμα ανακοινώθηκαν άνθρωποι υποψήφιοι βουλευτές, που αποχώρησαν, και αντί να δούμε πρόσωπα που θα άλλαζαν την ηγεσία και τη σύνθεση της πρώτης γραμμής, είδαμε ίδια και απαράλλακτη ανθρωπογεωγραφία με αυτή που κυβέρνησε τη χώρα, με τα γνωστά αποτελέσματα, το 2015-2019 σε λόγο, σε ύφος και σε συμπεριφορά τύπου κ. Πολάκη».

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει κυβέρνηση ηττημένων
Ο κ. Οικονόμου σχολίασε και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας υπήρξε χθες ειλικρινής είπε αν άκουσα καλά “άλλα τι λέμε προεκλογικά, άλλα τι γίνεται μετά τις εκλογές”. Θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ηττημένων, προσωπικά δεν έχω αμφιβολία, αν βγαίνουν τα νούμερα και τα ποσοστά».

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν θέλει «κυβέρνηση ηττημένων», ο Γιάννης Οικονόμου παρατήρησε ότι δεν είναι μόνο ότι ο Τσίπρας έχει μηδενική προσωπική αξιοπιστία στην πολίτικη, αλλά και στελέχη του τα λένε μια έτσι μια αλλιώς.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε επίσης: «Οι εκλογές 21ης Μαΐου είναι κρίσιμες, και το αποτέλεσμα επιδιώκουμε να είναι αποτέλεσμα καθοριστικής νίκης, για να προχωρήσουμε στην επομένη μέρα. Επιδιώκουμε ποσοστό που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα δώσει στη χώρα σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης λέει “θέλω καθαρή εντολή” απέναντι σε αυτή την πρόταση τι ακριβώς υπάρχει;»

Σχετικά με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών
Σε ό,τι αφορά τα προεκλογικά ντιμπέιτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, ότι πρωθυπουργός είναι θεσμικός πολιτικός, δεν αρνείται το διάλογο, ο διάλογος θα γίνει θεσμικά, με βάση τους κανόνες που ισχύουν στις προεκλογικές περιόδους. Ζήτησε η τηλεμαχία να μην είναι μια άνευρη συζήτηση, αλλά ένας διαδραστικοί διάλογος, όπου ο καθένας θα ερωτάει ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected