29 Σεπτεμβρίου 2022

Οικονόμου για τη «βόμβα» Ρουμπάτη: «Τώρα εξηγείται γιατί ο Τσίπρας δεν ήθελε να επεκταθεί η Εξεταστική»

Στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την μη σύγκληση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις δηλώσεις Τσίπρα, παραθέτοντας όσα φέρεται να είπε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης στην Εξεταστική, όπου αποκάλυψε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα επειδή διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε εταιρεία ξένων συριακών συμφερόντων στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος. Εταιρία με ισχυρές διασυνδέσεις -όπως ο ίδιος υποστήριξε- με την οικογένεια Άσαντ.

«Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός», σημείωσε δηκτικά ο κ. Οικονόμου για να προσθέσει: «Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ – επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά!».

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε επί των δηλώσεων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης».

Καταλήγοντας, σε υστερόγραφό του, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλισης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής».Πολιτική