Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την στάση του τελευταίου για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο ίδιος «προχθές δήλωνε ότι δεν είναι πολλοί οι 25.000 πλειστηριασμοί» που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ και τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» για την θεσμική τάξη.

Η δήλωση του Γ. Οικονόμου

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που νομοθέτησε την πώληση των δανείων σε funds, που μετέτρεψε τους πλειστηριασμούς σε ηλεκτρονικούς για να διευκολύνει τους δανειστές, που κατέστησε ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδιση πλειστηριασμού, που κατήργησε (1/2/19) την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας, που μόλις προχθές δήλωνε «δεν είναι και πολλοί 25.000 πλειστηριασμοί». Είναι ο άνθρωπος, που με το ίδιο έλλειμμα ευθύνης και ειλικρίνειας που τον χαρακτηρίζει εδώ και 15 χρόνια που παραμένει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να εμφανίζεται σήμερα σαν προστάτης των δανειοληπτών. Ολοι καταλαβαίνουν. Επίσης, στην Ελλάδα τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο λαός με την ψήφο του.

Ο κ. Τσίπρας, αναζητώντας απεγνωσμένα αφήγημα διαχείρισης της απόρριψής του από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, γίνεται γραφικός -αφού περίπου λέει ότι άλλα θα ψηφίζει ο κόσμος και άλλα θα είναι τα αποτελέσματα- και επικίνδυνος για τη θεσμική μας τάξη.»

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected