Πολιτική

Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο debate Μητσοτάκη – Τσίπρα ενόψει εκλογών

Απολύτως ανοικτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο ενός debate ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο Γιάννης Οικονόμου ερωτήθηκε αν αναμένεται να δούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα σε κατάσταση αντίστοιχη με εκείνη που θα βρεθεί ο ίδιος σήμερα με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου στην ΕΡΤ.

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ένα από τα ζητούμενα είναι και η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται. Αυτό γινόταν και στις προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις. Θα υπάρχουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις και όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος θα μπορούμε να τα δούμε αυτά ακόμη πιο συγκεκριμένα».

Μετά από αυτή την τοποθέτηση, έγινε νέα ερώτηση στον Οικονόμου: «δεν είστε δηλαδή αρνητικός στη διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά «Όχι βέβαια».


Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (23/2/23)

Απόψε στις 22:00 στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα έχει ένα άτυπο debate με την Πόπη Τσαπανίδου. 

Σχετικά με τις εκλογές, τόνισε ότι θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός για την ημερομηνία με τον πιο επίσημο τρόπο, ενώ θα έχουμε υπουργικά συμβούλια μέχρι να διαλυθεί η Βουλή.